Konbini, el supermercat de marca ontinyentina que aposta pel centre urbà

En els últims anys, les grans cadenes de supermercats estan deixant a poc a poc el nucli urbà d’Ontinyent, per a establir-se als afores del municipi. Davant aquesta situació, entre altres motius, naix Konbini Market, la cadena de botigues de conveniència ontinyentina que amb poc més d’un any de vida acaba d’inaugurar el seu tercer establiment a la ciutat.

Konbini Market agafa el seu nom de la paraula japonesa konbini, que al seu torn prové del vocable anglés convenience, que significa comoditat. Aquest tipus de botigues canvien i s’adapten a les necessitats específiques de la població del barri o la zona en la qual es troben. “No som un supermercat en el qual fer la compra setmanal. Tenim una oferta de conveniència, amb l’actitud d’una botiga de barri, en la qual compraràs allò que se t’ha oblidat, un imprevist o un producte concret, ja que apostem per la qualitat i les marques”, així ho explica Francisco Sifre, qui al costat de Javier Micó, són les persones darrere d’aquest projecte.

Continuant amb la comoditat com a pilar, aquest model de botiga únicament tanca dos dies a l’any, facilitant ser la solució a aquestes necessitats que poden sorgir de manera sobtada. A més, compten amb pa diari. “Tenim pa precuinat o pa tradicional, que portem d’un forn de l’Alcúdia de Crespins“. El novembre de 2020, en una època complicada per a iniciar un nou negoci, naixia Konbini Market en el barri de Sant Rafel. Poc després la marca començava la seua expansió amb un altre establiment en la plaça de la Concepció i un altre més a Xàtiva.

El de la capital de la Costanera no va prosperar. La seua ubicació es trobava en un punt poc habitat i aquest tipus de model de botiga està dissenyat per a cobrir les necessitats en zones amb una alta residencialitat. Fa a penes uns dies, Konbini Market obria les portes del seu tercer local a Ontinyent, en aquesta ocasió en José Iranzo amb l’avinguda Albaida. Entre les tres botigues empren una dotzena de treballadores.

Plans de futur

“De moment hem cobert l’objectiu a Ontinyent, volem consolidar el model i no ens plantegem continuar expandint el negoci a curt termini. Encara que tampoc ens tanquem a créixer ací o en un altre municipi“, conta Sifre