La 3a dosi arriba als centres sociosanitaris d’Ontinyent

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent inicia hui la vacunació amb la 3a dosi contra la COVID-19 a totes les persones residents en els 24 centre sociosanitaris de l’àrea sanitària.

En total seran 1245 persones les que reben aquesta dosi de reforç que s’espera tindre completada a finals de la setmana que ve. Encara que algun centre per motius organitzatius del seu personal ja va començar ahir a subministrar aquestes dosis, és hui quan s’espera inocular 700 d’aquestes dosis amb el que més del 56% del total.

Per la seua banda el servici de Medicina Preventiva del departament va començar ahir a vacunar amb la tercera dosi als pacients inclosos en el grup 7, de risc per estar sotmesos a tractaments immunodepressors. Es tracta d’un número que supera els 1200 i que s’estan citant ja en l’Hospital de Xàtiva en un número d’entre 66 a 100 pacients per dia de forma escalonada. Des de Medicina Preventiva es preveu finalitzar aquesta vacunació en aproximadament dues setmanes.

Quant a la vacunació massiva, els deu centres de vacunació distribuïts per tot el territori del departament de salut han posat un total de 4.156 dosis en cinc jornades entre les quals s’inclouen persones amb cita prèvia i persones que han acudit sense cita. La vacunació total distribuïda per dies d’aquesta setmana que finalitza és la següent en el departament:
Dosis inoculades
Dimarts 14: 930
Dijous 16: 835
Dilluns 20 : 1259
Dimarts 21: 543
Dijous 23: 589

Des de Salut Pública s’informa que a data 20 de setembre, s’havia administrat 298141 vacunes COVID en el Departament de Xàtiva-Ontinyent. El 82,3% de la nostra població (158559 persones) han rebut almenys una dosi i d’elles 142516 (74,0%) ja han rebut la pauta completa. El ritme de vacunació s’ha alentit una vegada ja s’han citat els grups de població susceptibles d’immunització.

Del percentatge de població amb una sola dosi, la majoria es correspon amb persones que ja han passat la malaltia en els últims mesos per la qual cosa la pauta ja està completa. Sense comptar la població menor de 12 anys, no vacunable en l’actualitat, el 91,5% de la nostra població té ja alguna dosi inoculada i el 82,3% la pauta completa.