La 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient es consolida a la ciutat

En un món amb reptes mediambientals urgents, el cinema té la capacitat d’informar, conscienciar, emocionar i divulgar. Això és el que es farà en la 6a Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent (MOCMAO), organitzada per la Colla Ecologista l’Arrel, el cine club Utiye i Caixa Ontinyent. Segons expliquen els organitzadors, “la finalitat és oferir al públic escolar i públic en general documentals, pel·lícules i activitats que ajuden a reflexionar sobre la temàtica ambiental, no sols del nostre poble, sinó del planeta en general”.

La Mostra de Cinema, que se celebrarà del 13 al 22 de desembre, té dues seccions: MOCMAO Educa, dirigida a escolars de 3r a 6é de Primària, ESO i Batxillerat i MOCMAO Oberta dirigida a públic en general.

MOCMAO Educa projecta diverses pel·lícules, curts cinematogràfics o documentals dirigits a les diferents edats. Les projeccions es fan en el Centre Cultural Caixa Ontinyent i l’any 2018 van assistir prop de 1.100 alumnes de Primària de diferents centres i uns 700 alumnes de Secundària i Batxillerat d’instituts públics i concertats. El més interessant és que les projeccions s’acompanyen d’alguna activitat de reflexió per a l’alumnat i algun col·loqui o taller educatiu.

MOCMAO Oberta opta per projectar diversos documentals i diferents pel·lícules per al públic adult en general. Durant una setmana i mitja, es projecten aquests films al cine club Utiye en el C. C. El Teler i en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, i tenen com a finalitat “la divulgació científica i mostrar tant les riqueses del planeta com els reptes climàtics als quals ens enfrontem en l’actualitat”, expliquen.

Enguany aquesta mostra s’obrirà amb la presència de Sebastià Hernandis, director de la pel·lícula Arrecifes. Oasis de vida. El film és un extraordinari viatge que mostra en la pantalla gran els fons oceànics de la Terra i els aspectes menys coneguts i més sorprenents dels esculls de coral, amb imatges mai vistes. Aquest fantàstic hàbitat natural es troba amenaçat. L’home pot destruir en unes dècades l’equilibri natural aconseguit després de milions d’anys d’evolució.

La inauguració serà aquest divendres a les 20.00 hores en el C.C. El Teler.