Foto de Lucía Fernández
Rosmari Vidal porta tota una vida dedicada al món de l’espectacle. Nascuda a Ontinyent, és balladora professional, docent en Opera -una de les escoles de ballet més importants del nostre territori- i des de fa uns mesos pedagoga de la dansa. I és que la disciplina, la tècnica i la passió han estat unes constants en la vida de Vidal. Ara, suma un nou projecte, es tracta d’una nova companyia de dansa espanyola coneguda com a Neira & Santamaría, que s’estrenarà el pròxim 29 de gener en la Fundació Mediterráneo d’Alacant. “Em vaig presentar a l’audició i em van agafar com ballarina de primer elenc”, explica l’ontinyentina.
Aquesta plataforma artística està dirigida per les coreògrafes Teresa Neira i M. Àngels Santamaria, que des de fa un parell de mesos preparen el seu primer espectacle: Tiempo Eterno. Una funció trencadora que combina les arrels i la tradició amb la part més avantguardista i innovadora de la dansa. “Som 13 ballarines (11 xiques i 2 xics) que fusionem a ritme de música i versos els quatre estils que agrupen la dansa espanyola” (escola bolera, flamenc, clàssic espanyol i folklore). Es tracta d’un equip artístic format en els Conservatoris Professionals de Dansa d’Alacant, Múrcia i Albacete.
L’obra es divideix en 4 fragments
La producció compta amb la col·laboració especial d’Àngel Manarre com a coreògraf convidat, que ha format part del Ballet Nacional i acumula desenes de premis. Mentre que Lirios González ha estat l’ajudant de direcció i coreografia. L’obra està dividida en quatre fragments: temps inconscient, temps de vida, temps inert i temps etern. Tota una al·legoria a la noció del pas del temps. La funció comptarà amb música en directe, seran huit artistes els encarregats d’interpretar la part flamenca a través d’una guitarra, dos veus, palmes i percussió. La veu en off estarà a càrrec de Jesús Santos, qui narrarà els poemes que serviran de fil conductor de la representació.
En l’actualitat Rosmari compagina aquesta producció amb els assajos de la companyia José Soriano, una de les més importants de la Comunitat Valenciana, que prepara una nova funció que s’estrenarà en febrer. Tanmateix, fa uns mesos va finalitzar el grau de Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior d’Alacant. Uns estudis que l’han submergit en una investigació sobre ‘intel·ligències múltiples en l’àmbit de la dansa’ que en un futur podria convertir-se en la seua tesi doctoral.