Aielo de Malferit rep el reconeixement de capital cultural valenciana 2022

Aielo de Malferit i Alzira seran les noves capitals culturals valencianes per a l’any 2022. Així ho va decidir la comissió avaluadora, el passat mes d’octubre, per a prendre el relleu d’Alcoi i Bocairent, actuals capitals culturals. Tanmateix, l’acte de presentació d’Alzira i Aielo de Malferit tindrà lloc aquest dijous, a les 18:50 hores, en l’Aula Magistral de les Arts (avinguda del Professor López Piñero, 1. València). L’acte serà retransmès en directe pel canal GVA (http://canal.gva.es/) i comptarà amb la presència del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, així com la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i les corporacions municipals d’Alzira , Aielo de Malferit, Alcoi i Bocairent.

El projecte d’Aielo de Malferit ha sigut seleccionat com a capital cultural valenciana 2022 per a un municipi de menys de 5.000 habitants per la seua aposta decidida per una programació multidisciplinària i plural que atén la diversitat de manifestacions culturals i sectors de la població. Una programació que s’ha establit en un procés participatiu amb les associacions culturals i professionals del sector cultural vinculades al poble.

L’entramat associatiu del municipi, conformat per més de 40 entitats, és un pilar fonamental per a la dinamització, la cohesió i la vertebració social d’Aielo. Les dotze entitats locals que treballen en els diferents àmbits de la cultura seran clau per a l’èxit de CCV, un fet demostrat ja en els projectes culturals de gran abast en els quals participa aquest municipi, com ara la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida i Nits d’Aielo i Art.