La cocaïna, la substància de major consum entre els usuaris de ‘Proyecto Hombre’ Ontinyent

‘Proyecto hombre’, programa educatiu-terapèutic per al tractament i prevenció de les drogodependències, amb 28 centres en l’àmbit estatal, ha presentat la memòria de 2021. Respecte a les dades del Centre de Dia que té a Ontinyent, la cocaïna continua sent la substància de major consum entre els usuaris amb un 57%, seguit de la cocaïna i alcohol (19%), l’alcohol (15%) i la ludopatia (6%).

Així mateix, destaca la xifra de 126 persones que demanden atenció i assessorament al centre d’Ontinyent, havent iniciat tractament un total de 110 persones i 127 familiars. A més, els responsables de Proyecto Hombre han destacat que s’ha incrementat en un 45% la demanda d’informació per a tractament en persones en el centre d’Ontinyent i creix un 7% les persones ateses a aquest espai, durant l’exercici de 2021.

Pel que fa al perfil de l’usuari es manté el d’altres anys: en adults, home majoritàriament d’origen espanyol, amb una edat mitjana de trenta-nou anys, consumidor de cocaïna, solter i en atur. Referent al gènere, les dones continuen tenint majors dificultats per a accedir a tractament, sent només un 13% del total de persones ateses, amb una edat mitjana de trenta-vuit anys. D’elles accedeixen el 29% per consum d’alcohol i el 7% per consum de benzodiazepines. En aquest sentit, els responsables de l’entitat consideren necessari continuar introduint mesures que faciliten l’accés de les dones a tractament i la seua adherència a aquest.