La cocaïna mana a Ontinyent i s’obri pas la ludopatia

La Fundació Arzobispo Miguel Roca Proyecto Hombre, en col·laboració amb Càritas Ontinyent, acaba d’obrir un punt d’informació al Carrer Major, concretament a les oficines que l’entitat té al Centre Anawim. Els dilluns, de 11 a 12:30 hores i els dijous, de 10 a 11:30 hores, s’atendrà a totes aquelles persones que estiguen intressades en els serveis que es presten al Centre de Dia d’Ontinyent de Proyecto Hombre en relació amb problemes d’addiccions.

Al llarg de l’últim any, al Centre de Dia d’Ontinyent s’han atès fins a 81 usuaris (71 hòmes i 10 dones) que han arribat amb diferents conductes addictives. Entre elles destaca la cocaïna (un 27%) que continua sent el principal problema. Seguidament, un 20% de les persones que van ingressar ho van fer amb problemes amb l’alcohol. I un 19% per la combinació de les dos substàncies anteriors. Però crida l’atenció la irrupció d’un problema que està causant molts efects, sobretot familiars, perquè el 7% dels usuaris han estat al Centre de Dia per problemes amb la ludopatia, des de les diferents vessants del joc, fonamentalment les apostes online.

Dels usuaris del Centre de Dia d’Ontinyent un 21% procedia de Xàtiva mentres que un 15% eren d’Ontinyent. La resta, gent arribada des de ls comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i el Comtat.