La Cuina llança una original campanya que recapta fons per al projecte ecològic de l’Arrel

Els germans Santiago i Ximo Prieto, han llançat una nova iniciativa solidària, aquesta vegada amb el medi ambient com a objectiu.

Des de fa uns dies La Cuina Restaurant ha llançat la campanya ‘El doble d’ecològic’. La iniciativa consisteix en el fet que, quan els comensals demanen alguns dels plats ecològics i vegans que formen part de la carta d’aquest restaurant ontinyentí, estaran fent una aportació de 0,50 euros a la Colla Ecologista l’Arrel de la ciutat. Segons explica Ximo Prieto, responsable del restaurant al costat del seu germà Santiago, “no és una iniciativa de responsabilitat social per part de l’empresa, ni és una iniciativa per a projectar una imatge solidària, es tracta de pur convenciment per a aportar un gra de sorra a l’ecologisme a Ontinyent i la Colla Ecologista l’Arrel és el principal exponent a la ciutat en aquesta matèria”.

Aquest gest és una aportació molt apreciada per l’entitat beneficiària, ja que “suposarà un suport als programes que estem duent a terme, com l’horta urbana i la reforestació, així com altres projectes a mitjà termini”, afirma David Gironés, president de la Colla Ecologista de l’Arrel. Els plats triats són vegans o vegetarians, en els quals s’utilitzen productes majoritàriament ecològics i de proximitat.

“Són plats que agraden molt als comensals, tenen molt bon acolliment, i formen part de la nostra carta actual, per la qual cosa pensem que pot ser una bona iniciativa”, afegeix Prieto. Les cinc propostes són albergínia a la flama, amb pesto vegà, pinyons i tomàquet sec; carlota amb formatge d’anacards vegà elaborat pel mateix restaurant; la Coca de Fira vegetal; el ramen vegà i unes postres saludables i ecològiques d’origen japonés: kakigori de coco.

A aquests plats se sumen les begudes de proximitat La Malferida, el refresc realitzat a la Vall d’Albaida, més saludable que altres alternatives en el mercat, i la cervesa Sanxi, dels germans Santiago i Ximo Prieto, que és una cervesa torrada sense gluten, elaborada a Ontinyent. Els clients que sol·liciten aquestes begudes estaran també aportant mig euro al col·lectiu ecologista. De moment no s’ha posat una data de finalització d’aquesta ajuda a l’Arrel, per la qual cosa estarà en marxa els pròxims mesos, dins de l’horari habitual del restaurant, de dimarts a dissabte.

Aquesta iniciativa no és la primera de caràcter solidari que llança La Cuina Restaurant, ja que en uns termes molt similars són els que han aplicat en una campanya solidària per a l’ONG Acción contra el hambre. Una campanya que van dur a terme durant diversos anys seguits i, la resposta dels comensals, els va ajudar a ser un dels deu restaurants participants de tota Espanya, que més diners va recaptar per a fer front a la fam.