L’Ajuntament aposta per recuperar la Finca Fuset com a campament d’estiu

Des de fa anys, la Finca Fuset està sense activitat.

La Finca Fuset, situat en l’entrada del paratge natural Municipal Serra de l’Ombria- Pou Clar, podria tenir un nou ús: acollir campaments d’estiu. Així ho confirmaven el govern local a aquest periòdic.  L’última vegada que el consistori es va pronunciar sobre la matèria, va anunciar que treballava en un instrument de gestió forestal per a millorar l’aprofitament d’aquest espai natural.

La rehabilitació de la finca situada a uns 12 quilòmetres del nucli urbà, és una de les peticions populars majors esteses. Ja el novembre passat, el Periòdic d’Ontinyent denunciava la mort i l’oblit d’aquest espai. En l’última edició d”Ontinyent Participa’ entre les propostes finalistes s’incloïa una petició per a redactar un projecte per a arreglar la finca i crear en ella una zona d’acampada. Una idea molt similar a l’ara plantejada.

Cal recordar que aquest espai compta amb una superfície de 105 hectàrees de sòl forestal i inclou diverses edificacions vinculades a antics usos com a camp de tir i camp de tir olímpic, que van cessar en caducar els convenis que tenia l’Ajuntament amb associacions locals per a la la seua gestió.