L’alberg Perú continua tancat des de l’1 de gener, a l’espera que la seua gestió siga municipal

Després d’anys de gestions, en 2014 s’obria l’Albergue Perú. Un espai, amb al voltant de 70 places d’allotjament, que pretenia fer créixer l’oferta turística a Ontinyent. En aquell moment l’ajuntament de la ciutat treia a concurs la gestió d’aquesta instal·lació municipal. L’empresa que va assumir aquesta tasca signava per una concessió que no finalitzaria fins a 2026. Però quatre anys abans que es pose fi a aquest tracte, l’1 de gener d’aquest 2022 l’Alberg Perú tancava les portes.

Entre les raons per les quals l’empresa decidia rescindir el contracte i iniciar el procés d”abandó de la concessió’, es trobaria l’efecte que la Covid-19 ha tingut al turisme i les activitats d’oci infantil i juvenil, així com problemàtiques per “excés de soroll” amb algun dels veïns més pròxims a l’alberg.

Aquesta situació ha provocat que algunes entitats que s’havien mostrat interessades a llogar l’Alberg Perú per a aquest estiu, hagen hagut de descartar-lo com a opció. Fonts municipals expliquen que actualment l’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa en qüestió estan en un procés administratiu “que comporta el seu temps” i declaren que “cal valorar les millores que ha dut a terme en la instal·lació l’empresa i el cànon que hauria hagut de pagar fins a 2026”.

El resultat d’aquesta valoració estimarà si és necessària una indemnització per alguna de les dues parts o si no procedeix. Des del consistori esperen que aquest procés no s’allargue molt més i anuncien que una vegada finalitzat “la intenció és passar a gestionar-lo directament”. L’experiència satisfactòria del bus urbà avalaria aquesta decisió. Així, conten que estudiarien la fórmula més adequada per a fer-ho sense que això suposés un augment en la despesa de Personal municipal.

Aquest mitjà de comunicació s’ha posat en contacte amb l’empresa que tenia la concessió. Aquesta ha estimat convenient no pronunciar-se fins a una vegada finalitzats tots els tràmits que actualment estan en marxa.