La delegada del Govern tracta amb ATEVAL la reindustrialització sostenible i digital

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha mantingut una trobada amb l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) en la qual ha reiterat “el ferm compromís del Govern de Pedro Sánchez amb el sector tèxtil valencià”, que representa el 23% d’aquesta indústria a Espanya i que genera més de 20.000 ocupacions en la Comunitat Valenciana. La delegada també ha visitat diverses empreses associades, que representen a diferents subsectors.

Bernabé ha recordat que des de la Delegació del Govern “va haver-hi un compromís per a treballar amb la inclusió d’acabats tèxtils, en el paquet d’ajudes a la indústria gasintensiva”, i “així ha sigut, tal com va anunciar el president Sánchez”. Aquestes ajudes estan incloses en les línies d’avals ICO de 500M€ per les quals les empreses beneficiàries disposaran de préstecs amb un aval de fins al 90%, per a mitigar els seus problemes de liquiditat i la línia específica de 450M€ d’ajudes directes.

Per la seua part, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, destacava la importància que la delegada del Govern coneguera la indústria tèxtil de prop i li han traslladat els reptes que té el sector tèxtil en l’actualitat.

La delegada també ha manifestat que un dels objectius del Govern és “la reindustrialització del país en clau verda i digital”. Per a això, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència contempla mesures com els PERTEs “per a modernitzar i impulsar la competitivitat de sectors estratègics de l’economia espanyola, com el tèxtil”. En aquesta línia, ha indicat que el PERTE d’Economia Circular compta amb partides reservades per a la indústria tèxtil per un total de 100 M€ per a finançar la inversió en infraestructures, tecnologies o gestió de residus de les empreses tèxtils, actuacions de R+D+i i incorporar matèries primeres de baix impacte, reciclades o d’origen renovable A més, aquest PERTE també contempla 192 milions d’euros en ajudes per a millorar la competitivitat i innovació de les empreses.

Paral·lelament, el PERTE de Descarbonització de la Indústria preveu una inversió pública de 3.100 M€ que permetran mobilitzar fins a 11.800 M€ d’inversió total, i que crearà unes 8.000 ocupacions en l’àmbit nacional. L’objectiu del PERTE és aconseguir la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’eficiència energètica de la indústria amb processos més sostenibles que contribuïsquen a millorar la seua competitivitat internacional (un increment del 10% de millora).

Bernabé ha manifestat que “el tèxtil ha demostrat la seua capacitat per a adaptar-se als reptes futurs”, per això s’ha mostrat convençuda que “aquest sector tindrà un gran èxit en les convocatòries dels PERTE”.