La desfilada de “la llum de Nadal” obrirà aquest dissabte la campanya “Ontinyent Il·lusiona”

La desfilada de “la llum de nadal” obrirà aquest dissabte la XII edició de la campanya “Ontinyent Il·lusiona”. Una desfilada a la qual xiquets i xiquetes podran participar activament duent fanalets fins la Plaça de la Concepció, on s’encendrà l’arbre i es comptarà amb una gran bola de nadal decorativa on veïnat i visitants es podran fer fotografies.

Són alguns dels detalls de la campanya que es presentava aquest dimarts al Museu del Tèxtil d’Ontinyent en una roda de premsa en la qual participava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la regidora de Promoció Econòmica i vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix i la regidora de Festes i Tradicions, Àngels Muñoz al costat de representants d’algunes de les associacions locals que participen en la programació d’enguany, que arribarà fins al 5 de gener.

Durant la presentació, l’alcalde d’Ontinyent destacava que “més enllà de les creences, el nadal és sobretot un gran argument per fer coses junts i retrobar-nos, i aquesta campanya és reflex d’eixa filosofia: res del que val la pena es fa en solitari, i la capacitat d’atracció per a les localitats dels voltants en aquestes dates que hem aconseguit és fruit del treball de molta gent que aporta el millor de si mateix i que hui està ací representada”, remarcava.

L’encesa de l’arbre que inclourà la desfilada de la llum a càrrec dels “güendos del Nadal” eixirà a les 20:00 hores des de la plaça Sant Francesc fins a la plaça de la Concepció. Aquest any els xiquets i xiquetes podran participar activament portant la llum mitjançant un fanalet que podran recollir des de les 19:15 del dissabte a l’entrada del parc de la Glorieta o a la Plaça Sant Domingo. La regidora Natàlia Enguix explicava que per a replegar aquests fanalets caldrà arreplegar uns tiquets en els comerços locals, que estaran disponibles des d’aquest dijous. Natàlia Enguix agraïa la implicació de totes les persones i entitats que participen de la campanya, i animava “a gaudir de tota la festa de llum i color que hi ha preparada per a aquest dissabte”.

Durant la roda de premsa també es donava detalls de la resta d’activitats que compta amb la participació de diferents associacions comercials i culturals d’Ontinyent. Així des del col·legi Santa Maria presentaven la matinal “Emotiona’t en Nadal” el pròxim 21 de desembre a la Plaça de la Coronació, que inclourà Nadales, música, tallers, danses i balls. La programació com detallava des de l’associació El Llombo continuarà el divendres 22 de desembre a partir de les 17:30 h amb l’actuació “Per Nadal Dani Miquel al Llombo”.

La màgia de ses majestats els Reis Mags i l’emissari Reial també arriben amb “Ontinyent il·lusiona”. Així, el dissabte 16 de desembre el carter reial visitarà els barris del Llombo, Sant Rafel i Sant Josep amb el tradicional “trenet”. A més a més, des de l’Associació Amics dels Reis Mags també s’està treballant en col·laboració de l’Ajuntament perquè Jacobo puga rebre a totes i tots els xiquets d’Ontinyent al saló reial del Palau de la Vila el pròxim 4 de gener a partir de les 5 de la vesprada. Serà el dia previ a l’arribada de ses majestats amb la seua tradicional cavalcada que recorrerà des de les 6 de la vesprada els diferents carrers d’Ontinyent fins a arribar a la plaça Major.

Ontinyent comercial

D’altra banda, el comerç local té un protagonisme especial durant aquestes festes perquè com exposava Enguix “volem que la ciutat d’ontinyent i persones visitants facen les seues compres nadalenques a la nostra ciutat que compta amb una gran oferta”. Així, com ja s’havia anunciat, aquest any el Mercat de Nadal se celebrarà durant dos caps de setmana a la Plaça de la Concepció. La programació d’Ontinyent il·lusiona també disposa de la participació de les associacions comercials Comerç In i SOC, les quals presentaven les seues campanyes “Destapa el Nadal a Ontinyent” (SOC) i “Aquest Nadal, regala amb principis” (Comerç In), així com el tradicional concurs de targetes de Nadal que organitza Comerç In amb la col·laboració de Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent.

Tota la programació es pot consultar a la web www.ontinyent.es així com a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent.