La Fira de Tendes, Tapes i Rock tindrà un 18% més d’expositors

La XI edició de la Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent creix enguany, i comptarà amb 59 expositors, un 18% més de les 50 de l’edició anterior, on es comptarà amb una ampla oferta d’establiments de comerç, serveis i hostaleria. La fira, que impulsa l’Ajuntament d’Ontinyent amb el suport de les associacions Comerç IN, SOC i AHVAL, també comptarà amb   un escenari on tindran lloc fins a 10 actuacions de música en directe, un 20% més que les 8 de l’any passat.

L’edició d’enguany, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny, era presentada aquest dijous en una roda de premsa en la que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “anys arrere mai hauriem pensat en superar a altres ciutats en aquestos sectors, i si ho hem aconseguit no es fruit de la casualitat, sinò del treball, qualitat i l’esforç conjunt d’Ajuntament i professionals dels comerços, serveis i hostaleria per fer de la ciutat tot un referent. L’Ajuntament destina enguany 80.000 euros a esta cita, en la que creuen els professionals, que incrementen també la seua aportació enguany. Va a ser un exemple de centre comercial obert on mostrar una ampla oferta de la que ens hem de sentir molt orgullosos, no necessitem anar a buscar fora de la ciutat allò que tenim ací”, remarcava.

La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, donava detalls d’una fira que tornarà a ocupar el carrer José Iranzo entre els encreuaments amb el carrer Pius XII i l’Avinguda d’Albaida en la part de comerços i serveis; i al recinte firal per a la part d’hosteleria i actuacions musicals. Una cita “absolutament consolidada”, que comptarà amb 47 expositors d’establiments diversos de comerços i serveis, i altres 12 específiques d’hostaleria. A més a més, es comptarà amb un nou espai dedicat als llibres al final de l’Avinguda d’Albaida, així com amb un Punt Violeta de la regidoria d’Igualtat.

Pel que fa a la part musical, Natàlia Enguix agraïa el treball d’AHVAL en la coordinació dels concerts, als que enguany  s’aposta per combinar grups joves que s’inicien amb altres amb més experiència. Divendres 7 de juny actuaran “Star on years” (20:00 hores); “Músics de carrer” (22:00) i “Cistella de Mimbre” (00:00). Dissabte actuaran “Salida (13:00 hores); “Pez Negro” (20:00), “Spicy Cherries” (22:00) i un DJ a les 00:00 hores. Finalment, diumenge actuaran “Germans Brothers” (13:00 hores); “Grupo Ñ” (19:00) i “Suite Rumba” (21:00).

Quant als horaris d’obertura al públic, presenten lleugeres variacions respecte a l’edició anterior: la part de comerços i serveis obrirà divendres de 18:00 a 22:30 hores; i dissabte i diumenge amb idèntic horari, de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 22:30. Quant a la part d’hostaleria, obrirà divendres de 19:00 a 03:00 hores; dissabte de 12:00 a 14:30 i de 18:00 a 03:00, i diumenge 12:00 a 14:30 I de 18:00 a 23:00 hores.

Des de les assicoacions participants intervenien Marisa Bernabeu (SOC), Ana Ferrero (Comerç IN) i José Gómez (Ahval), qui coincidien en agrair el suport de l’Ajuntament a l’activitat econòmica local, i als establiments participants per l’esforç tant en posar a punt la infrastructura necessària per eixir al carrer com per oferir promocions i preus especials. Així mateix, convidaven a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes a gaudir d’una oferta “variada i molt atractiva” per gaudir del cap de setmana del 7 al 9 de juny.