La Fira ja és Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

La Fira d’Ontinyent ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Així ho ha comunicat la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament d’Ontinyent.

El passat mes de maig el Ple municipal aprovava sol•licitar aquesta distinció. La regidora de Turisme, Sayo Gandia explicava en eixe moment que “la Fira d’Ontinyent té una especial rellevància des del punt de vista turístic, cultural, gastronòmic i comercial”. Així recordava que la Fira d’Ontinyent se celebra per privilegi reial d’Alfons el Magnànim des de 1418.

Gandia remarcava que la seua singularitat radica en el fet que no només compta amb atraccions mecàniques sinó també amb altres espais que complementen l’oferta lúdica i cultural, convertint-la en una fira on estan presents comerços, hostaleria, serveis i automoció. “Una fira que potencia el sabor ontinyentí, donant un impuls econòmic a molts sectors de la ciutat”. Des del govern ontinyentí insisteixen en el fet que la Fira d’Ontinyent afavoreix sinergies i atrau milers de visitants de la Vall d’Albaida i d’altres comarques pròximes.

Ara, amb aquesta distinció, la Fira d’Ontinyent fa un pas endavant més per continuar creixent i convertint-se en un atractiu turístic més.