El Clúster del Tèxtil Sanitari d’Ontinyent veia la llum l’abril de 2020 quan en un context d’incertesa ocasionat per la pandèmia, el sector privat i les administracions públiques posaven en marxa aquest projecte comú: dotar a les empreses locals que havien confeccionat material sanitari durant la crisi sanitària dels recursos suficients per a eixir d’aquesta situació complexa i obrir noves oportunitats de negoci. L’acord contava en quatre grans línies d’actuació, i una d’aquestes era viatjar fins a la Fira MEDICA de Dusseldorf (Alemania), una de la més rellevant a escala mundial pel que fa al sector mèdic. En aquest sentit, deu empreses ontinyentines associades a ATEVAL, l’Associació d’Esmpresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, i integrades al Clúster Tèxtil Sanitari, viatjaren aquesta setmana a la ciutat alemanya.
El president d’ATEVAL, Pepe Serna, feia un balanç positiu: “l’empresariat ha pogut veure de primera mà les oportunitats al mercat mèdic i sanitari, on els avanços van a gran velocitat i cal cooperar i apostar per invertir en innovació”. A més afegia que la satisfacció entre l’empresariat participant “és alta perquè a més hem pogut comprovar que hi ha futur en aspectes com la producció vinculada als tèxtils avançats o el tèxtil sostenible així com la maquinària associada”. D’altra banda, el president d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Rafa Lurbe, coincidia en l’interés d’articular una participació conjunta a la fira del pròxim any, per tal “de donar continuïtat a allò que s’ha fet, potenciar el Clúster, i animar a les empreses que estan diversificant a seguir endavant en aquest camí”. Una proposta que també compartia l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que destacava “concretar una participació en l’edició de l’any 2022 de Fira Mèdica, bé en un expositor agregat o compartit”.
D’aquesta manera el Clúster del Tèxtil Sanitari d’Ontinyent ha plantejat a les empreses participants en la visita a la Fira Mèdica de Düsseldorf una participació compartida a l’edició de 2022 d’aquest certamen.