La gala benèfica d’ADIEM ajuda a normalitzar les malalties mentals

L’Associació per la Defensa i Integració dels Malalts Mentals (ADIEM) ha reprès el pols social. Després de tres anys de parèntesi, tornava la gala-sopar per evidenciar la normalitat de les malalties mentals i, a la mateixa vegada, recaptar fons per a aquest col·lectiu social.

Un total de 300 persones amb malalties mentals, professionals dels diferents serveix que es gestionen des d’ADIEM i representants de les diverses associacions i entitat socials, es donaven cita en l’Hotel Kazar amb una particularitat: era el primer acte oficial per als polítics que enceten la seua trajectòria municipal i també un moment de retrobament, per a aquells que han sigut reelegits.

 El president d’ADIEM, Vicent Sanchis, tenia paraules d’agraïment per als assistents i totes les persones que donen suport les iniciatives de l’associació, perquè “tenim un poso social, que ens fa sentir-nos orgullosos d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida. Eixe suport i les forces que rebem per a continuar treballant en aquesta línia és propi d’aquesta terra”.

Sanchis també recordava que els anys de pandèmia per a ADIEM han sigut molt productius, perquè “s’han aconseguit reivindicacions de fa 20 anys, com el centre de dia, l’habitatge social i una seu per a l’associació”.

Tot i això, Vicent Sanchis no deixa de costat les reivindicacions per a aquest sector, com ara “un segon habitatge social, les unitats d’hospitalització psiquiàtrica -ara quan estiga l’Hospital en marxa veure’m si venen- i necessitem un CEEM -Centre Específic de Malalts Mentals Crònics-“, afegia.