La Generalitat aporta 130.000 euros al sosteniment de l’oficina d’habitatge “Xaloc” d’Ontinyent

La Generalitat Valenciana aportarà 130.000 euros al sosteniment de l’oficina d’habitatge “Xaloc” i signarà amb l’Ajuntament la renovació per dos anys de la prestació a la ciutat d’aquest servei d’oficina d’habitatge, que permet agilitzar la informació i tramitació d’ajudes en matèria d’habitatge, tant autonòmiques com municipals. L’Oficina “Xaloc” (Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge presta servei de de 2021 al Centre de Referència Econòmica (CREC) de la ciutat. Amb la renovació d’aquest conveni, després de la seua aprovació al ple d’aquest dijous, els serveis que es venen prestant a esta oficina es mantindran en 2023 i 2024.

La regidora d’Igualtat i Govern Obert, Natàlia Enguix, destacava que aquesta renovació “mostra que la ciutat continua sent un exemple en polítiques de vivenda, i també la confiança de la Generalitat en l’Ajuntament en esta matèria”. Es preveu que l’oficina mantinga durant aquest periode una dotació de personal que inclourà un tècnic/a d’administració general, personal administratiu i una arquitecta, que en aquest últim cas prestarà servei gràcies als fons europeus Next Generation.

L’oficina Xaloc és una oficina de “finestreta única” que permet a la ciutadania rebre informació sobre habitatge, rehabilitació d’edificis, informació sobre tràmits i gestió d’ajudes amb la finalitat de promoure l’accés a un habitatge digne i combatre la segregació urbana. L’horari d’atenció al públic és  dilluns i dijous, de 9 a 14 hores, podent demanar-se cita prèvia des de la web municipal per visitar-la.

En l’oficina es entralitza tota la informació en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, sobre aspecte com els programes ARU; Ontinyent Rehabilita; ajudes al lloguer i al “Lloguer Jove” l’accés a la primera vivenda; les ajudes ‘Next Generation’; o fins i tot les ajudes de vivenda de primera necessitat i atenció a urgències relacionades amb l’habitatge, entre altres qüestions.