La història de Tex-Mons i Lucifer en un llibre

Les dècades dels anys 60 i 70 del segle XX van ser molt prolífiques en grups musicals. Així es deixa constància en el llibre ‘Història del pop-rock de la Comunitat Valenciana’, escrit per Vicente Font Ribera de València. Una guia a tindre en compte per part dels especialistes de música, en la qual apareixen grups d’Ontinyent i de la comarca que van marcar una època.

En aquesta publicació es recullen noms com els Tex-Mons, un conjunt d’Ontinyent que va durar de 1964 a 1970. La seua activitat es caracteritzava per actuar “en tots els festivals celebrats a Ontinyent, en el Centre de Santa Maria i en els benèfics del Patronat”. Concursos, actuacions fora de la ciutat, un llarg i intens periple.

Lucifer és un altre dels grups que queden fotografiats en aquesta enciclopèdia musical. I no és per a menys, ja que van eixir en TVE en dues ocasions en el programa ‘Gent Jove’, compartint actuació “amb María del Monte i Mecano, els qui començaven a despuntar en el món de la fama”. També queden negre sobre blanc els Cosmic’s, formació que va destacar per introduir l’òrgan en les seues primeres etapes i per actuar fins i tot a Madrid i en diferents províncies.

Per part seua, els Saltos van debutar en les festes de Sant Rafel i més tard van ser teloners dels Tex-Mons. Un dels grups de la comarca que apareix en el llibre és Els Bots, de Bocairent, que al llarg de la seua trajectòria van participar en diversos festivals de Cocentaina i Banyeres de Mariola.