La II fase d’obres del Museu del Tèxtil ix a licitació per 1,6 milions d’euros

La plataforma de contractacions de l’Estat ha publicat l’inici del procés de licitació de la II fase de les obres del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent, per un import d’1.610.075 euros iva inclós. Tal com va avançar el president de la Fundació Museu del Tèxtil i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la presentació del projecte definitiu de l’obra, l’actuació inclou la posada en marxa d’un Centre de Formació, i compta amb aportacions de la Diputació de València i dels fons europeus Feder del programa EDUSI. Per altra banda, ha eixit també a concurs públic la contractació de la direcció d’obra per a aquesta actuació, per un import de 101.277 euros iva inclós.

Tal com s’explicava en aquesta presentació, en la qual es comptava també amb les intervencions del president de Caixa Ontinyent, Pepe Pla; el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna; i l’equip d’arquitectes Soler-Torró, l’actuació s’executarà en la nau més propera al riu Clariano, que junt amb la nau ja construïda tindrà ús com a espai expositiu i d’activitats. Aquesta nova nau comptarà amb una planta semi-sòtan i una planta baixa de 608 m², on hi haurà dues grans sales de 383 i 138 m², porxe, cafeteria, escala i passarel·la.

La nova edificació projectada, que estarà adjacent, serà destinada a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona. A aquesta part hi haurà una planta baixa de 287 m² amb hall d’accés, recepció, distribuïdor, escala, magatzem, 3 aules, un pati i 3 lavabos per a home, dona i persones amb mobilitat reduïda. En aquest nou edifici també hi haurà una primera planta de 251 m² amb sala d’usos múltiples, sala de reunions, 2 despatxos dos distribuïdors, un pati i 2 lavabos.

En total, entre tots dos edificis, hi haurà 1.175 m² de superfície construïda, als que s’afegirà un espai exterior a urbanitzar de 1.505 m². El termini de presentació d’ofertes serà fins al 16 de març per a optar a la direcció d’obra; i fins al 17 de març per a les obres en si, que tindran un termini màxim d’execució previst de setze mesos des del seu inici.