La Policia Nacional deté una parella d’Ontinyent per estafar a través d’internet

Agents de la Policia Nacional han detingut a Ontinyent (València) a una parella de 20 i 23 anys respectivament, com a presumpta autora de sis delictes d’estafa. Aquests anunciaven productes que una vegada rebien el pagament mai enviaven al comprador.

Les recerques es van iniciar per part dels agents a mitjan mes de setembre de l’any passat, en rebre una denúncia per part d’una dona a la qual li havien estafat 157 euros a través d’una aplicació de pagament instantani.

Pel que sembla la víctima havia fet una compra a través d’un portal web d’anuncis de compravenda, efectuant el pagament de la compra a través d’una aplicació de pagament instantani, sense arribar a rebre el producte comprat.

Durant les recerques els agents van comprovar la titularitat del número de telèfon a qui es va efectuar el pagament, el qual havia estat vinculat a una altra identitat i número de compte, durant un període de temps, entre març i setembre de l’any passat. En aquest compte constaven una sèrie d’ingressos procedents d’altres persones per conceptes tipus: “compra mòbil”, “compra patinet”, etc., la qual cosa els indicava als investigadors que podria haver-hi altres víctimes.

A través dels ingressos d’aquest compte bancari, els agents van localitzar cinc atestats d’Orense, Saragossa, Cadis i Palma, en els quals es denunciaven una estafa per la compra de diferents objectes, anunciats en un portal web de compravenda. Productes que una vegada fet el pagament a través de l’aplicació de pagament instantani, mai van arribar a rebre. Els objectes anunciats eren telèfons mòbils, patinets elèctrics, o consoles, entre altres.

Modus operandi

Els estafadors publicitaven la venda d’objectes a baix preu en una pàgina web de compravenda, per a cridar l’atenció de les víctimes i després de posar-se en contacte amb ell, els sol·licitaven el pagament mitjançant una aplicació de pagament instantani, manifestant-los que eren una empresa i que els enviarien el producte al més aviat possible, no duent-lo a terme mai. El total del defraudat a les sis víctimes ascendeix a 3.000 euros.

Finalment els agents van detenir a un matrimoni, tots dos amb antecedents policials, en la localitat valenciana d’Ontinyent, com a presumptes autors de sis delictes d’estafa.