La III Escola Feminista d’Ontinyent posa el focus en l’abolició de la prostitució i els ventres de lloguer

Formar i sensibilitzar a la població al voltant dels reptes feministes i l’empoderament de les dones. Amb aquest objectiu l’Ajuntament d’Ontinyent ha llançat la tercera edició de l’Escola Feminista, un cicle de ponències per la igualtat, que s’estendrà durant els mesos de maig i juny i que enguany tindrà com temàtica central l’abolició de la prostitució i els ventres de lloguer.

La regidora de l’àrea d’Igualtat, Natàlia Enguix, ha avançat que per aquesta tercera edició “passarà una directora de cine, expertes juristes en igualtat i drets humans i acabarem amb una festa de cloenda amb actuacions teatrals, música i molt bon ambient”.

L’acte de presentació també ha comptat amb la presència de Dora Tortosa, qui aquest any s’ha convertit en la imatge d’aquesta escola “per la seua lluita i la seua aportació amb el moviment de dones com a presidenta durant vint-i-cinc anys de Tyrus (Amas de Casa Ontinyent) i catorze en AMCO (Associació de Mallats Crònics d’Ontinyent)”, ha explicat Enguix. Per la seua part, Dora tenia paraules d’agraïment cap a l’ajuntament. “Gràcies per haver pensat en una dona com jo, quan meu van dir em vaig quedar sorpresa, perquè jo tot el que he fet ha estat sense ànim de res, sols ho he fet per elles, les dones”, ha comentat.

Programació

11 de maig. Projecció del documental ‘Serás Hombre’, a les 19:00 hores en el Teatre Echegaray. En finalitzar la projecció tindrà lloc un col·loqui amb la directora de la peça audiovisual, Isabel de Ocampo, qui en 2009 va ser guanyadora d’un Premi Goya al millor curtmetratge de ficció per ‘Miente’ i en 2012 va ser nominada al Goya com a directora novella pel seu llargmetratge ‘Evelyn’.

25 de maig. Ponència ‘Vientres de alquiler’, a càrrec de Núria González López, a les 19 hores, en el Teatre Echegaray.

8 de juny. Ponència ‘Crítica jurídica y feminista a las políticas identitarias’ de Paula Fraga Arias, a les 19 hores, en el Teatre Echegaray.

15 de juny. Festa de Cloenda. Ponència ‘Clownferencia mujer, vida y risa’ a càrrec d’Amaia Prieto Martin, a les 19 hores, al Museu Tèxtil. Tot seguit, tindrà lloc una actuació musical que encara no està confirmada.