Rafa Climent: “Les pimes tenen a Europa una palanca de creixement”

Per al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, “les pimes tenen a Europa una important palanca de creixement i la Xarxa EEN SEIMED és el millor instrument per a accedir a ella”.

La Xarxa Enterprise Europe Network (EEN SEIMED) s’ha consagrat com la xarxa més gran del món de suport a les pimes en els seus processos d’innovació i internacionalització, sostenibilitat i transformació digital “elements imprescindibles”- ha assenyalat el conseller d’economia- per a la “generació d’ocupació i riquesa econòmica a la nostra regió”.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) lidera la coordinació d’aquesta Xarxa en l’àmbit de la Comunitat Valenciana amb el suport d’entitats especialitzades en temes d’internacionalització, innovació, transferència de tecnologia, acceleració empresarial, finançament, així com sostenibilitat i transformació digital de les Pimes.

Formen part del Comité de direcció SEIMED entitats com el Consell de Cambres, Cambra València, la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat, el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI València), la Universitat d’Alacant, la Confederació Empresarial Valenciana i Info Múrcia.

“Són entitats que amb el seu esforç i dedicació contribueixen a enfortir les capacitats competitives de les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat” ha afegit Climent

Servicis EEN Seimed

La Xarxa EEN SEIMED presta assessorament a les pimes sobre normativa i polítiques de la Unió Europea, finançament a la innovació, cooperació internacional per a la cerca de socis per a la participació en projectes europeus i en matèria d’innovació i transferència tecnològica.

També ofereix serveis especialitzats d’acceleració empresarial, sostenibilitat i transformació digital.

Durant els seus 14 anys de funcionament el partenariat de la Comunitat Valenciana ha aconseguit que prop de 6.500 empreses hagen accedit a mercats internacionals, més de 3.700 empreses participen en diferents trobades i missions empresarials i al voltant de 225 empreses hagen posat en marxa consorcis per a participar en programes europeus d’I+D+i .

D’igual manera, han fet possible que més de 33.000 empreses hagen participat en les activitats formatives i divulgatives sobre les oportunitats que ofereix Europa.

El responsable d’Economia ha destacat que “l’èxit d’aquests resultats radica en la unió de forces, idees i sinergies i en l’aposta clara per la col·laboració de totes les entitats”.