La incidència acumulada segueix a l’alça amb 156 punts i Ontinyent entra en risc alt

Les últimes dades facilitades per la Conselleria de Sanitat indiquen que la incidència acumulada és de 156,60 casos per cada 100.000 habitants, 64 punts més que fa una setmana quan l’indicador era de 92 (divendres 12 de novembre). D’aquesta manera la situació epidemiològica ja es troba en un risc de contagis alt. Respecte al número de PCR positives en els últims 14 dies, l’indicador ha passat en set dies de 33 a 56, és a dir 23 proves positives més. No obstant això, les proves serològiques positives ja s’havien anat incrementant progressivament, aquest dimarts, 16 de novembre, l’indicador mostrava que aquesta xifra ja era de 49. Pel que fa al número de PCR positives des de l’inici de la pandèmia, és de 4.178.

A pesar de l’increment gradual de la serologia positiva i la incidència, la població ontinyentina està altament vacunada, que ja és d’un 90% amb la dosi completa. D’aquesta manera, les dades de Sanitat Pública actualitzades aquesta setmana ja ens situa en la immunitat de grup. Tanmateix, la Comissió de Sanitat Pública debatia aquest dimarts una nova versió del semàfor covid per tal d’adaptar els criteris que marquen la situació epidemiològica al context actual: un alt percentatge de la població vacunada.

Sanitat preparava un nou semàfor COVID

Segons l’esborrany del departament de Carolina Darias, el risc baix per coronavirus se situarà per davall dels 100 casos per cada 100.000 habitants i no en els 50 que marcava aquest límit fins ara. D’altra banda, el risc mitjà se situaria en superar als 100 casos d’incidència, el risc alt per damunt dels 300, i el risc molt alt per damunt dels 500. A més, la nova normalitat passaria a nomenar-se circulació controlada (incidència entre 0-50 casos). En aquest sentit, si s’aprova el text definitiu, en aquests moments Ontinyent tornaria a la fase de risc mitjà. Tot i això, les discrepàncies d’algunes comunitats autònomes entorn del nou semàfor COVID han ajornat la seua aprovació almenys fins a la setmana que ve.