La Mancomunitat llança un programa d’ocupació que es desenvoluparà en el Benicadell

El programa “Taller d’ocupació l’Ombria del Benicadell II”, sol·licitat per la Societat per a la Promoció de la Vall d’Albaida (SOPROVA, S.A.), i cofinançat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), començarà el 30 de desembre i tindrà una durada d’un any.

L’objectiu principal d’aquests programes és millorar l’ocupabilitat de persones que es troben a l’atur per facilitar la seua inserció laboral, mitjançant la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres d’utilitat pública o interés social.

Els treballs desenvoluparan al paisatge protegit l’Ombria del Benicadell, mitjançant tasques orientades a millorar la diversitat de les comunitats vegetals existents. En aquest sentit, a través de l’aplicació del mètode de “nuclis de dispersió i reclam” es pretén fomentar l’heterogeneïtat vegetal i la introducció d’espècies en una matriu forestal.

Al llarg del projecte, deu alumnes rebran formació per part del personal docent i directiu per a l’obtenció del certificat de professionalitat de nivell 1 “Activitats auxiliars en conservació i millora de serres” i el de nivell 2 “Repoblacions forestals i tractaments silvícoles”, a més de la formació addicional i complementària associada al lloc de treball que és remunerat.

La posada en marxa d’aquest programa suposa un cost de 247.856,11 euros, del qual la Generalitat Valenciana cobreix quasi el 100%, sent susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu amb càrrec al corresponent Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana (POCV).