Marta Llopis s’estrena en la Luzern Theater

Marta Llopis Mollá acaba de viure la seua posada de llarg sobre l’escenari com a ballarina professional de dansa contemporània i ho ha fet en un dels espais escènics més prestigiosos d’Europa, en el Luzern Theater, amb l’espectacle ‘From Human to Kind’.
L’ontinyentina resideix a Suïssa des de fa tres anys -se’n va anar amb 20 anys- perquè està cursant els estudis universitaris en aquesta modalitat de dansa. “A Espanya desgraciadament no tenim el grau universitari que ens proporciona la titulació que estic estudiant a Suïssa”, afirma.

Es tracta del tercer i últim curs de formació que consisteix sobretot en pràctiques, per a desenvolupar tot l’aprés i, en el seu cas, l’ha contractat la companyia estatal Luzern Theater, amb qui ha tingut la satisfacció d’estrenar-se professionalment. Fa dues setmanes va tenir la premier en el teatre, que segons explica consta de tres coreografies diferents, “cadascuna corresponent a un coreògraf diferent, de fama internacional en aquesta ocasió eren: Inbal Pinto (Israel); Mthuthuzeli November (Àfrica) i Muhammed kaltuk (Suïssa)”.

Aquesta ontinyentina va començar la seua marxa en el món de la dansa als tres anys, en Masters ballet, partint del ballet clàssic. Després va seguir la seua trajectòria en el Conservatori José Espadero d’Alacant (Contemporani) i en el Centre Professional de Dansa València (Clàssic), per a fer el salt a Suïssa.

“Després de tants anys de treball és un honor poder compartir escenari amb ballarins de nom internacional que han pertangut a companyies de dansa que sempre he admirat. Aprenc moltíssim d’ells i continue sorprenent-me del que m’aporta la dansa cada dia. Em sent privilegiada de formar part d’un lloc on es cuida al ballarí d’una forma que mai vaig imaginar i al mateix temps em sent orgullosa de la bona base formativa que vaig adquirir a Ontinyent”, afirma Marta Llopis.