Ontinyent invertirà 2,4 milions d’euros en 2022 a polítiques mediambientals

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 2,4 milions d’euros en 2022 a polítiques mediambientals i d’adaptació al canvi climàtic i els seus efectes. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa la regidora de l’àrea de Sostenibilitat, Sayo Gandia. El govern d’Ontinyent ha fet una aposta “per una ciutat verda, sana i sostenible. Una aposta que ja venim fent als últims anys i en la anem a aprofundir en 2022”, ha anunciat.

En aquest sentit, Gandia ha detallat que l’ampliació dels espais verds ha estat una constant en els últims 5 anys, amb un augment de vora 40.000 metres quadrats de la superfície verda. És per això, que ha afegit que es destinarà una “quantitat suficient” per al manteniment dels parcs i jardins municipals, que serà el any vinent de 305.000 euros. La nova contracta per a aquest servei, que serà renovada en 2022, haurà de recollir també el nou parc inundable de la Cantereria i la ruta fluvial de riu Clariano.

Per altra banda, dins dels serveis que gestiona l’àrea de medi ambient es troba el de la recollida de fem, que enguany tindrà un cost d’1,5 milions d’euros. A més, ha agregat que “d’acord amb les directrius europees, la recollida porta a porta s’ampliarà a tota la ciutat en els pròxims anys”.

20.000 euros per a potenciar l’Oficina d’Economia Verda

Una altra línia d’acció contra els efectes del canvi climàtic a Ontinyent contemplada al Pressupost de 2022 és la potenciació de l’Oficina d’Economia Verda, a la gestió de la qual es destinen 20.000 euros per a seguir donant a assessorament en eficiència energètic i en autoconsum energètic com la instal·lació de plaques solars. La regidora ha avançat que durant 2022 l’Ajuntament instal·larà 80 panells solars en el Centre Integral de Majors Sant Rafel amb una inversió que s’efectua amb ajuda de l’IVACE de prop de 39.000 euros.

70.000 euros per a mantenir “OntiBici”

Quant a les mesures per adaptar la ciutat al canvi climàtic, ha recordat la gratuïtat del servei d’autobús urbà, l’adquisició de dos vehicles de baixes emissions, així com el servei de “OntiBici”, el qual el consistori destinarà 70.000 euros l’any 2022 per al seu manteniment. Mesura que es completarà amb una injecció de 10.000 euros per a la conversió de bicicletes en elèctriques.

La regidora també destacava l’augment en un 40% de la partida destinada a les alternatives a les cremes i el reforç als quatre serveis gratuïts amb què es compta: triturat in situ per al disseminat; recollida a domicili a la zona urbana; cessió de trituradora domèstica i ús de l’ecoparc.

Finalment, Sayo Gandia tenia paraules d’agraïment “per al suport de les administracions que estan donant suport per finançar actuacions de gran importància que estem treballant per dur a terme”. Entre aquestes, la Generalitat Valenciana, el Govern d’Espanya i la Diputació de València.