La paraula, l’art i la reivindicació obrin la jornada del 8M

La Plaça Major s’ha vestit de violeta i de reivindicació, per cridar ben fort que hui és el Dia Internacional de la Dona.

El poder de la paraula, reivindicant una societat igualitària, ha obert la matinal amb la veu de les integrants del Consell de les Dones. La joventut també s’ha expressat amb una performance, a càrrec de l’alumnat de l’IES l’Estació: ‘Espais amb nom de dona’. Han mostrat a la societat el treball previ fet al centre educatiu, sobre les dones i els noms dels carrers a Ontinyent.

Un duet musical ha completat la proposta artística amb motiu del 8M.

És tan sols l’inici d’una jornada molt intensa a Ontinyent. Per la vesprada, el Consell de les Dones ha organitzat una manifestació. Com explica la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, “al llarg dels anys hem fet concentracions per a reivindicar els nostres drets i enguany recorrerem els carrers, un fet històric en el qual volem que participe tota la ciutadania, perquè la lluita per la plena igualtat és cosa de totes i totes”.

La manifestació eixirà a les 19:00 hores, des de la Plaça de Sant Domingo i recorrerà els carrers Martínez Valls i l’Avinguda Daniel Gil, per acabar en la Plaça de la Concepció, on es llegirà el manifest elaborat pel Consell de les Dones. El recorregut comptarà amb una batukada, a càrrec d’alumnat del col·legi La Milagrosa.

Abans de la manifestació, a les 18.00 hores, s’inaugurarà l’exposició ‘Dones en Marxa’, en la Casa de Cultura.