Ontinyent acostarà les parades del nou servei de bus intercomarcal a l’hospital, el campus universitari i el barri de Sant Rafel

La regidoria de Transport de l’Ajuntament d’Ontinyent està treballant amb la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible de la Generalitat Valenciana en l’organització de les parades a la ciutat de les línies del nou bus intercomarcal entre Ontinyent i Xàtiva que posarà en marxa la Generalitat Valenciana.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, es reunia recentment amb Vicente Adam, cap de Servei de Transport Públic i Coordinació Intermodal, per tractar al voltant d’una estructuració que acostarà les parades del bus intercomarcal a l’hospital, el campus universitari i el barri de Sant Rafel. Borrell explicava que “és una distribució que pretén donar resposta a la nova realitat de la ciutat i atendre millor les necessitats de la ciutadania. El transport en bus és molt important per vertebrar les nostres comarques i ajudar a veïns i veïnes a reduïr la dependència del cotxe per traslladar-se”.

En concret, el Projecte de Servei Públic de Transport de Viatgers per Carretera CV-115, que afecta les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor i l’Alcoià, contempla 9 línies, de les quals 4 passen per Ontinyent: la línia 2 entre Ontinyent i Xàtiva, dividida en línia 2a (per Albaida, amb Bufali i Carrícola a la demanda) i 2b, per l’Olleria; la línia 5 entre Castelló de Rugat i Ontinyent, dividida en 5a (per Otos), 5b (per Bèlgida) i 5c entre Atzeneta d’Albaida i Ontinyent; la línia 6 entre La Font de la Figuera i Ontinyent; i la 7 entre Banyeres i Ontinyent.

La regidora de Transport, Imma Ibáñez, explica que “són canvis complexos, que inclouen el trasllat d’algunes parades, com la que tenim previst crear en el número 2 de l’avinguda de València, que substituirà la que hi ha actualment al carrer Músic Vert, i que permetrà atendre les peticions del veïnat del barri de Sant Rafel d’acostar el servei a aquesta zona. Estem treballant braç a braç amb la Generalitat perquè aquests canvis i novetats ens permeten fer l’accés a aquest servei el més còmode i segur possible per a la ciutadania”, manifestava.