L’inici de curs en el Col·legi Pureza de María ha sigut una mica especial respecte a altres anys. Aquesta vegada, els alumnes de 1r de Batxiller han pogut gaudir de l’estada d’uns 50 estudiants europeus de països com Hongria, Letònia i Suècia, gràcies a la iniciativa de l‘Erasmus+ que el col·legi està duent a terme. És per això que, MªCarmen Calabuig, professora de llengües estrangeres en la Puresa, ha atés aquest periòdic per a explicar-nos com ha sigut el procés d’aquest projecte de principi a fi.
L’acreditació Erasmus és una eina per a les organitzacions d’educació i formació que desitgen obrir-se a l’intercanvi i la cooperació de transfronterers. Amb ella aprovada, les organitzacions educatives obtenen un accés simplificat a oportunitats de finançament durant tot el programa (des de 2021 fins a 2027).
Segons ens compta, la Pureza va aprovar aquesta iniciativa tres anys enrere, gràcies a la recomanació d’una professora hongaresa que ja havia viscut una experiència molt gratificant amb el col·legi. No obstant això, amb l’arribada de la COVID-19 no va ser possible realitzar l’intercanvi de cultures de manera presencial. Així i tot, com en cada àmbit, la docència també va saber adaptar-se a les circumstàncies. Amb això, el projecte va seguir avant de manera en línia a través de connexions molt constants entre totes dues cares de la moneda. “Malgrat que el repte que va suposar, al final del recorregut vam poder traure molts aprenentatges, sobretot en l’àmbit tècnic, tant alumnes com professors”, assegura.
Així i tot, un pas més es va poder donar, per fi, el curs passat, durant el qual els alumnes ja van poder desplaçar-se respectivament per a viure l’experiència tan desitjada. “Hem invertit moltes hores, treball molt dur i una dedicació molt constant. No obstant això, tot es compensa quan apreciem el resultat tan positiu que hem tingut amb la rebuda que hem oferit als nostres alumnes internacionals”, comenta la professora. Així, enguany han donat la benvinguda a, aproximadament, 50 alumnes de les diferents nacionalitats. S’ha tractat, doncs, d’una convivència contínua durant tota aquesta última setmana en la qual els alumnes del col·legi ontinyentí han sabut implicar-se al 100% perquè els seus companys estrangers s’hagen pogut sentir com a casa. I és que, tal ha sigut l’experiència, que aquests últims s’han mostrat especialment agraïts per la cordialitat i el tracte rebut a la ciutat.
Si, després d’aquesta setmana tan única, posem la mirada en tot el que està per vindre, des de la Pureza mostren que les seues expectatives es basen a “continuar apostant per aquestes iniciatives perquè el màxim nombre d’alumnes puguen gaudir d’experiències i oportunitats tan enriquidores com aquestes”. Així, la conclusió que els professors van obtenir en la sessió d’avaluació dels resultats, duta a terme divendres passat, coincideix exactament amb l’obtinguda pels alumnes implicats. Tots asseguren, a una veu, que han viscut un desenvolupament excel·lent des del primer dia fins a l’últim.