La Setmana Pedagògica commemorarà el 90 aniversari de la realitzada en 1934

La VIII Setmana Pedagògica d’Ontinyent commemorarà el 90 aniversari de la realitzada en 1934, i que va servir de germen per a la represa de l’activitat en l’època moderna. El regidor d’Educació, Ferran Gandia, presentava aquest dimecres una programació “que presta atenció a aspectes d’interés com la innovació als centres, l’absentisme o la identitat cultural”, amb activitats que es desenvoluparan íntegrament al Campus Universitari excepte l’escola de Famílies a la Sala Gomis, el II Congrés de Ciència Jove al Centre Cultural Caixa Ontinyent i la Fira de l’Estudiantat en la plaça de la Concepció.

En concret, la programació s’iniciarà dilluns 15 a les 18:00 hores amb una conferència inaugural a càrrec de la professora Tudi Torró Ferrero, al voltant de la identitat cultural i la transmissió des de l’escola del sentit de pertinença. Tot seguit, a les 19:00 hores, el professor Manuel Requena Collado presentarà la reedició del llibre “La llengua valenciana a l’escola” de Nicolau Primitiu, un volum editat en 2004 commemorant els 70 anys de la Setmana pedagògica de 1934, i que ara es reedita coincidint amb el 90 aniversari.

Dimarts 16 d’abril es presentarà el Pla Municipal d’Absentisme per a equips directius i d’orientació dels centres educatius de la ciutat, “un tema molt important en el que hem de ser molt estrictes, ja que és un problema que cal controlar perquè va en augment a la societat moderna”. Enguany, la mostra de projectes innovadors dels centres educatius d’Ontinyent es repartirà en dues sessions, dimarts 16 i dimecres 17 a les 18:00 hores, “perquè la majoria dels centres han elaborat projectes d’aquest tipus com a eina pedagògica i cal facilitar-los la seua difusió”.

També dimecres 17 a les 18:30 hores a la Sala Gomis, i amb l’organització del pacte territorial per a l’ocupació ACTAIO, tindrà lloc l’activitat “ajuda al teu fill o filla a decidir el seu futur professional”, adreçada a les famílies i alumnat perquè decidisquen el seu futur laboral en les millors condicions possibles d’acord amb la proposta educativa amb la qual es compta a la zona.

Dijous 18 d’abril de 9:00 a 13:30 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent el II Congrés de Ciència Jove organitzat pels departaments de Biologia i Geologia dels Instituts de l’Estació, Jaume I i Pou Clar. En aquesta activitat seran els mateixos alumnes els qui actuaran com a ponents, destacant que una de les xerrades serà impartida per antic alumnat que està treballant al sector dins i fora d’Ontinyent, alguns fins i tot en l’àmbit internacional.

En la vesprada d’eixe dia a les 18:30 hores es farà el tradicional reconeixement a mestres jubilats al curs anterior, que en aquesta ocasió seran 10, d’un total de 8 centres d’infantil, primària i secundària. Finalment, la VIII Setmana Pedagògica conclourà divendres 19 amb una nova edició de la Fira de l’Estudiantat a la plaça de la Concepció, on es comptarà amb 26 expositors i parades d’un total de 26 centres de secundària de les Comarques Centrals; centres educatius de persones adultes; centres d’idiomes; entitats vinculades a l’administració i centres d’FP amb seu a Ontinyent, Alcoi i Petrer.