La Societat de Festers celebra online el Mig Any de 2021

Adaptar-se o romandre inactius. Davant el dilema, la Societat de Festers s’ha sumat a la capacitat d’acoblar-se a la nova situació que vivim per a no deixar passar aquest mes de febrer de 2021 i celebrar, en la mesura de les possibilitats que es puga, el Mig Any Fester. Tot serà diferent. Sense concurrència pública, sense actes en viu, sense menjars ni sopars, sense festa al carrer. Però, almenys, la Societat ha volgut ser present en la vida de mínims de la ciutat i ha preparat una programació d’actes i activitats que se celebraran, majoritàriament, de manera telemàtica.

NOVETATS
La crisi sanitària i social que es viu ha possibilitat la creació de noves modalitats en concursos i campionats. Es crea el primer certamen d’instagram, en el qual es podrà prendre part amb imatges vinculades a la festa morocristiana de qualsevol any dins de les següents modalitats: vivència festera, Entrada i els nostres actes genuïns.

D’altra banda, les competicions esportives també es traslladen a l’àmbit digital i es realitzaran a través de videojocs. Hi haurà un campionat de dominó (a través d’una aplicació que permetrà partides conjuntes), un campionat de Fifa Pro-21 i també una competició de Fortnite.

PREMIS
També des de la Societat de Festers s’ha volgut mantenir una sensibilitat especial cap a la situació que es viu econòmicament a Ontinyent i s’ha decidit apostar per donar un suport a l’economia circular, de manera que els premis de les competicions i concursos es fonamentaran en
targetes-regale canviables en els establiments adherits a Comerç In, sense data de caducitat.

CONFERÈNCIES
La programació del mes de febrer també inclou dues conferències que se celebraran en streaming (retransmissió a través de les xarxes socials). La primera el dia 19, a càrrec de l’expresident de les festes de Muro, Daniel Català Pérez, autor d’una obra sobre el bandolerisme en la geografia valenciana. La xarrada versarà sobre la peculiaritat de les formacions de Contrabandistes i Bucaners en les nostres festes.
La segona conferència, sobre les epidèmies del segle XIX i la seua incidència en la festa ontinyentina, serà a càrrec de l’expresident de Festers Rafael Ferrero Terol. Serà el dia 26.
A més es preveu un tour virtual pel Museu Fester, mitjançant l’emissió de diverses peces audiovisuals. També es realitzarà una inauguració virtual de l’exposició de dibuix i pintura infantil. El dia 28 de febrer està reservat per a la celebració d’una missa per tots els festers.