La Universitat de Majors esgota totes les seues places amb majoria d’alumnes dones

El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València ha tancat el seu període de matrícula per al proper curs 2022-2023 del programa ‘Unisocietat’ amb la totalitat de places esgotades. Segons les dades comunicades per la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida, 147 dels 205 alumnes matriculats per al curs vinent són dones. El programa ha completat el total de places disponibles  amb estudiants de la Vall d’Albaida i també de la Costera, el Comtat i l’Alcoià.

“Això evidència com les dones, que segurament no van poder estudiar quan eren més joves per circumstàncies laborals o familiars, troben en ‘Unisocietat’ una bona oportunitat per a aprendre”, destaca l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. En aquest sentit, durant el període de matrícula, una de les alumnes, Inma Penadés, animava a la ciutadania a apuntar-se perquè “a més de classes hi ha conferències i es tracten temes molt interessants“.

‘Unisocietat’ és un programa formatiu de la Universitat de València que compta amb el suport dels ajuntaments de les onze localitats on està implantat, entre elles, Ontinyent. Està destinat a les persones de trenta anys o més amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura, a través d’un itinerari multidisciplinari de 120 hores per curs acadèmic. Cada curs es distribueix en dos quadrimestres i en cada u d’aquests s’imparteixen dues assignatures troncals. A més, la formació es complementa amb un cicle de conferències de temàtiques variades a cada curs.

A més, cal destacar que a Ontinyent s’ofereix ‘Unisocietat Plus +’, un programa complementari per als estudiants que volen continuar formant-se després dels tres primers cursos.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, l’alcalde i president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, mostra la seua satisfacció en conéixer que la Universitat recupera les xifres de matrícula prèvies a la Covid: “És un programa especialment important, perquè permet promoure l’aprenentatge entre les persones de més edat consolidant la importància de la formació al llarg de tota la vida”.

Així, la formació que rebran les persones matriculades aconseguirà diverses temàtiques com són psicologia, economia, salut, música, geografia, filosofia, llengua i literatura, història i neurociència, entre altres. Aquest ensenyament teòric es complementa amb conferències per curs, també de temàtica variada.