Un Punt Violeta per a assistir i conscienciar sobre la violència i els abusos en Festes

Com ja és habitual en els últims anys, les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent comptaran amb un Punt Violeta, tal com ha quedat confirmat per la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix. Aquest estand, en el qual es pararà atenció a qualsevol dona que puga patir una situació d’assetjament o qualsevol altre tipus de violència masclista, estarà situat en la zona de la Paduana, on es duran a terme molts dels concerts programats per a la Setmana Gran. L’horari del Punt Violeta estarà disponible aproximadament des de les 23:00 hores fins a les 4.00 hores.

D’altra banda, l’alerta pel risc de la submissió química, a més de l’alarma per l’última violació ocorreguda a Ontinyent la passada matinada del dissabte 6 al diumenge 7 d’agost (amb aquest ja són 8 els casos de violència sexual registrats oficialment al poble des de principi d’any, segons les dades facilitades per la regidoria d’Igualtat), fa que siga necessari redoblar esforços durant la celebració d’actes multitudinaris.

Així, a més d’un possible servei assistencial, aquest punt servirà com a espai de conscienciació i informació, ja que es divulgarà també tots els recursos que hi ha a la disposició de les víctimes. Cal recordar, a més, que en l’APP municipal existeix un apartat en el qual s’engloben tots aquests recursos.