Ontinyent al tercer lloc respecte a les temperatures més altes de la Comunitat

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta roja a la Comunitat Valenciana davant una nova onada de calor anunciant, així, que arriba el dia més càlid de l’estiu. La pujada del mercuri va començar ahir, divendres 12 d’agost i es prolongarà fins demà, diumenge 14. Segons ha anunciat l’Agència, al llarg del cap de setmana no es registrarà a penes descens de temperatures fins al festiu dilluns 15. Així, Ontinyent es troba al top 3 de les ciutats més caloroses durant aquests dies, darrere de Xàtiva i Carcaixent respectivament.

A més de l’avís roig per altes temperatures, Aemet també ha activat l’avís groc per tempestes i possibles ratxes de vent fort a més de calamarsa. D’aquesta manera, entre les màximes temperatures que es van arribar a registrar ahir, divendres 12 d’agost, es troben els 45.1 °C a Xàtiva, 43.1 °C a Carcaixent i 42.8 °C a Ontinyent.

És per això que el 112 demana “extremar precaucions limitant al màxim totes les activitats previstes en zones forestals”. De la mateixa forma, la Generalitat ha posat en marxa protocols de risc màxim i ha activat el pla especial d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana.  Aquesta decisió implica, entre altres mesures, el tancament de la immensa majoria de parcs naturals amb espais forestals que comporten risc d’incendi amb temperatures per damunt dels 40 graus en molts municipis i, fins i tot, 45 graus en altres punts del territori.

Seguint la mateixa línia, el cap del Consell també ha fet una crida a la corresponsabilitat ciutadana per a evitar cap desgràcia de caràcter personal tant en l’àmbit sanitari com en el de la prevenció dels incendis. Així, es prestarà especial atenció a la vigilància de zones urbanes al costat de terrenys forestals i a usuaris a la muntanya en àrees recreatives. Naturalment, queda prohibit fer foc mentre dure aquesta onada de calor.