La violència de gènere creix quasi un 20% a Ontinyent

En els últims tres anys els casos de violència de gènere s’han incrementat en un 18,6% a Ontinyent. Són les dades de la Policia Nacional que han sigut remeses a l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la Delegació del Govern en la Junta de Seguretat Local celebrada recentment a la ciutat. A aquesta xifra preocupant se li sumen dos més i és que s’ha registrat un 17% més de trencaments d’ordres de protecció, des de 2019 a 2022, així com set casos de violència sexual. Al que caldria sumar un mes, si tenim en compte la violació denunciada aquest recent cap de setmana.

Si ens centrem únicament pel que fa a aquest 2022, des de principi d’any ja s’han registrat un total de 83 casos amb seguiment policial a la ciutat. D’aquests, 76 comptarien amb ordres de protecció, sent aquestes gestionades per la Policia Nacional (57), la Policia Local (13) i la Guàrdia Civil (6). La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, destaca el preocupant d’aquestes dades. “Perquè ens fem una idea, en els últims anys estàvem rondant a Ontinyent els 55 casos. En concret, la Guàrdia Civil ha passat de portar un cas a portar sis”, declara. A més, entre les dones víctimes de violència de gènere, 21 compten amb ordres de protecció per a més d’un agressor, mentre que hi ha 18 agressors amb més d’una víctima.

ATENPRO
Les dones víctimes de violència de gènere disposen de diversos recursos que l’administració pública posa a la seua disposició, entre ells ATENPRO, un servei de teleassistència promogut pel Ministeri d’Igualtat i que gestionen els mateixos ajuntaments. “És el jutge el que determina si la dona ha de ser derivada a ATENPRO. Actualment, hi ha 27 casos actius, dels quals 15 tenen protecció en vigor”, compte Enguix, qui explica que “hi ha dones a les quals caduca l’ordre de protecció, però manifesten continuar tenint por, per la qual cosa se’ls manté el servei”.