La vespra de la Puríssima, festa local, al quedar sense efecte el dilluns d’Ambaixades

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava per unanimitat aquest dijous el canvi del calendari de festes locals, davant la suspensió definitiva de les festes de Moros i Cristians i per tant de les activitats del tradicional “dilluns d’ambaixades”. Així, la festivitat local inicialment assignada per a esta jornada, que enguany s’hauria celebrat el 24 d’agost de 2020, passa a dilluns 7 de desembre de 2020, vespra del “dia gran” de les festes en honor a la Puríssima Concepció festiu de caràcter general a Espanya.

Es dóna la circumstància que el 6 de desembre, també festiu general a tot l’Estat, cau diumenge, amb la qual cosa des de l’Ajuntament s’ha considerat com a més adient el trasllat d’esta festivitat a esta data. Cal recordar que el calendari laboral determina l’existència de dues festivitats locals, sent la segona al cas d’Ontinyent el “dilluns de Fira”, que es manté, com estava previst, per al 23 de novembre.

La vespra de la Puríssima té a Ontinyent una jornada lúdica on destaca, fonamentalment, l’eixida dels Gegants i Cabets pel barri de la Vila, Plaça Major i carrer de Gomis i Maians on reprodueixen els seus balls. També se celebra la Retreta i la Dansà en honor de la patrona.