Mila-Rosa i Inaltech aconsegueixen 131.000 € per crear solucions contra la COVID

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha elegit dues empreses d’Ontinyent com a beneficiàries d’una nova línia d’ajudes per innovar en solucions per combatre el coronavirus. Es tracta de l’empresa tèxtil Mila-Rosa i la tecnològica Innovació d’Alumini Tecnològic (INALTECH), les quals rebran subvencions directes per quantitats de 80.000 i 51.000 euros respectivament. Les dues mercantils d’Ontinyent han estat entre els 41 projectes que, finalment, han estat valorats per la Conselleria entre 260 candidatures presentades.

MILA-ROSA
En el cas de l’empresa tèxtil que dirigeix Miguel Ángel Molina s’atorga l’ajuda per la inversió realitzada en tecnologia de confecció continuada de mascaretes reutilitzables. La confecció serà possible a través d’una maquinària de confecció automàtica que permetrà l’obtenció d’un material homologat pel Ministeri de Sanitat.
En el desenvolupament de les mascaretes també ha intervingut l’institut tecnològic AITEX i l’objectiu és produir un material que pot ser esterilitzat i rentat per a poder fer una reutilització.

INALTECH
D’altra banda, l’empresa que dirigeix Rafa Mas també ha obtingut el vistiplau de la Generalitat per l’obtenció d’una subvenció per crear un sistema de desinfecció de llum ultraviolada d’ona curta per tal de desinfectar articles i mercaderies.
La tecnologia preveu un sistema túnel pel qual travessen els articles i mercaderies que són objecte de desinfecció amb diferents aplicacions per a recepció de mercaderies, caixes registradores de supermercats, etc.