L’Agenda Valenciana Antidespoblament finançarà amb 60.000 euros els municipis de la xarxa Punts Nets Avant

Un import total de 60.000 euros es destinarà a la promoció i foment de la xarxa de Punts Nets AVANT, una entitat que pretén millorar les infraestructures dels municipis en risc de despoblació. Les ajudes arribaran a diferents municipis en risc de despoblament de la província de Castelló i València. Concretament a Cervera del Maestrat i Canet lo Roig (Baix Maestrat), Benissuera, Otos (la Vall d’Albaida), Benagéber (Els Serrans) i Chera (Requena-Utiel). Cada municipi rebrà una inversió per part de l’Agenda Valenciana antidespoblament (AVANT) de 10.000 euros.

Des de Punts Nets Avant es fomenta l’acolliment del turisme d’autocaravanes, complint així amb les exigències mediambientals de tractament de residus. En aquest sentit, la directora general d’AVANT, Jeannette Segarra, ha destacat que “fomentar la mobilitat d’aquestes autocaravanes, que circulen sobretot per l’interior, ajudarà al xicotet comerç i a empreses de turisme actiu activant l’activitat econòmica d’aquestes zones”.

Aquesta xarxa pretén promocionar, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, la mobilitat de les autocaravanes acostant a les persones usuàries cap a les comarques de l’interior de la Comunitat. Es tracten d’àrees de servei, que es localitzen a través de les seues aplicacions mòbils. En elles, es podrà repostar aigua potable i buidar les aigües grises i les aigües negres.