El regidor socialista, José Antonio Martínez, ha denunciat la poca evolució que han tingut les places de lloguer públic per a estudiants amb pocs recursos. Ens Uneix recentment manifestava que s’havien esgotat les 8 places públiques que hi ha a la Residència d’Estudiants de la Vila. El portaveu del GPM Socialista destacava que no es pot donar com un èxit la complaença del regidor d’Educació de l’Ajuntament que es manifestava satisfet, sinó tot el contrari. “Un parc de places públiques que no supera el 2% és molt insuficient per a la població universitària que tenim.”
L’oposició responsable i constructiva que vol encapçalar el PSPV-PSOE amb la seua tornada al plenari d’Ontinyent ha de visibilitzar totes aquelles incompetències de gestió o solucions deficients del govern actual per donar la millor resposta i cobertura de necessitats de la ciutadania.”Denunciarem allò que són mancances més que evidents”, afirma el portaveu del GPM Socialista.
Quasi vint-i-cinc anys fa que s’encetà el Campus Universitari a Ontinyent. Un campus amb 4 titulacions universitàries: Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses, Mestre/a d’Educació Infantil i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i 1 Màster Oficial en Psicologia Sanitària, amb una llista d’espera al curs 2023-24 de 3.297 estudiants i “si només som capaços d’oferir 8 places, quan encara el Centre Intergeneracional del carrer Delme està en construcció, és que alguna cosa no és estratègica per a l’equip de govern d’Ens Uneix”.
Martínez lamenta que l’alcalde Jorge Rodríguez, que a més a més ostenta la Presidència de la Fundació Universitària amb el mateix Ajuntament, la Universitat de València i Caixa Ontinyent, no haja pres cartes a l’assumpte.
“Els socialistes ho portem dient des dels debats electorals per a les eleccions municipals del passat 28 de maig que el Poble Nou i La Vila poden suplir aquesta falta de residències per a joves estudiants”.
A més a més de residències per a estudiants a preus assequibles tot rehabilitant edificis propietat de l’ajuntament al Poble Nou i la Vila, Martínez creu també amb un altre model: facilitar allotjament a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguen necessitat de companyia.
D’aquesta manera, es promou l’intercanvi solidari i no lucratiu basat en la convivència entre dues generacions que, els últims anys, i a causa sobretot dels canvis en les estructures familiars, no conviuen quotidianament.
És una experiència entre persones de diferents generacions desconegudes entre si que s’ajuden mútuament per assolir un benestar conjunt i una millor qualitat de vida en un sentit ampli. És un programa – ja consolidat a altres ciutats com Barcelona o Alacant – en el qual cada part aporta i al mateix temps rep. És un intercanvi que no només és material, com pot semblar d’entrada, sinó també d’experiències, companyia i ajudes. Gràcies a la relació que s’estableix, facilita que les dues parts compartisquen, s’escolten, aprenguen l’una de l’altra, ja que tot procés relacional és un procés educador en tant que transmet principis i valors.
Des del grup socialista es considera que mantindre les 8 places és una mica ridícul en nombre i que fan falta noves idees, que l’actual govern ha caigut en l’autocomplaença. “He de dir que els socialistes les proposarem des del primer dia”, indica José Antonio Martínez.
Novament, com ja va succeir arran del repartiment de competències on el PSPV-PSOE d’Ontinyent no va obtindre cap delegació, la formació reafirma el seu compromís per treballar en la millora de les condicions de vida i benestar de la ciutadania.
Martínez conclou que “cap majoria hauria de desequilibrar el dret i oportunitat de tots els grups que van aconseguir representació a les darreres eleccions municipals, de poder contribuir amb les seues propostes a un millor govern per a la ciutat”, reafirmant, tanmateix, la tasca d’oposició en positiu i fiscalització constructiva compromesa amb la ciutadania per part de l’agrupació local socialista.