L’Ajuntament d’Ontinyent ha dotat d’una nova carpa de centre d’operacions a l’agrupació local de Protecció Civil, que aquests dies ha participat en un curs de suport vital bàsic i ús de desfibril·ladors. Fins ara, Protecció Civil venia emprant una antiga carpa de 9 m² que va ser donada a l’Ajuntament fa diverses dècades, després de la col·laboració del voluntariat en una visita del Papa Juan Pablo II a Espanya.
La carpa és de 16 m², pràcticament el doble de la que s’anava utilitzant. És resistent a les inclemències meteorològiques, plegable i de fàcil instal·lació i retirada, podrà ser usada en actes festius, esportius, concerts i activitats on es requerisca la presència de Protecció Civil. La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, explicava que la nova carpa “ha estat adquirida amb fons del superàvit obtingut en l’exercici 2022, un superàvit que ara estem fent servir per a atendre qüestions de tota mena, entre elles algunes com aquestes, que es podrien catalogar de xicotetes, però que permeten prestar un millor servei a la ciutadania”.
El regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers, Pepe Gandia, explicava que “era una petició del voluntariat que hem treballat per atendre i que suposa una millora a les condicions en les quals estaran i atendre a les persones. Les seues dimensions permetran ampliar els usos, com per exemple col·locar una llitera al seu interior si fera falta”, manifestava. Per altra banda, els voluntaris i voluntàries han assistit aquests dies a un curs de Suport Vital Bàsic (SVB) i Desfibril·lador (DEA) acreditat per l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut i pel Pla Nacional de RCP de la SEMICYUC (Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica i Unidades Coronarias), i impartit per TESSINF (Técnicos de Emergencia Sanitarias Sin Fronteras).
Natàlia Enguix i Pepe Gandia felicitaven les 25 voluntàries que conformen l’agrupació de Protecció Civil Ontinyent, encapçalats pel cap de l’agrupació, Juan Córdoba, “persones que posen el seu temps i esforç de forma desinteressada a disposició del bé comú del conjunt de la ciutadania. Un col·lectiu amb més de trenta anys de trajectòria a Ontinyent on han ajudat a fer front als efectes de fortes pluges i nevades, incendis forestals i industrials, o moments com la DANA o la pandèmia de la Covid-19, actuant sempre han actuat de forma seriosa i efectiva. Una tasca que s’ha d’agrair i reconéixer”, assenyalaven.