L’Ajuntament estén les mesures per frenar la Covid-19 tres setmanes més

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, s’ha reunit amb el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per a conéixer les dades al voltant de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en la nostra ciutat. En aquest encontre s’han valorat les xifres de les últimes quatre setmanes.

El primer edil indicava que durant la setmana del 9 al 15 de novembre la ciutat va arribar a una incidència de 944 casos per 100.000 habitants, xifres superiors a les indicades al panell de la Conselleria de Salut. Un panell que com ja ha indicat aquest periòdic sembla que no s’actualitza a temps real i per tant no mostra la imatge actual de la situació. Quant al que fa a aquesta setmana, des del dilluns i fins hui, s’ha registrat una lleugera millora, baixant la incidència fins als 711,32 casos per cada 100.000.

Malgrat aquesta situació, Rodríguez explicava que “la situació continua sent molt complicada a Ontinyent” i incidia que aquesta millora és un reflex del fet que les mesures i restriccions adoptades per la Generalitat Valenciana i per l’Ajuntament d’Ontinyent “a poc a poc estan donant els seus fruits”. Per això, i en consonància amb el Govern autonòmic, l’alcalde ha anunciat l’ampliació de les mesures presses mitjançant decret el passat 6 de novembre. Així, en comptes de finalitzar aquest diumenge, les restriccions continuaran fins al 9 de desembre, després del pont. Recordem que entre aquestes mesures es troba el tancament d’espais municipals com el Teatre Echegaray, la Sala Gomis, les instal·lacions esportives o el Centre Ocupacional, entre altres.

D’altra banda, l’alcalde també ha indicat que des del Departament de Salut s’ha comunicat que els brots socials han baixat, mentre que els laborals s’han incrementat. “Sé que ja estan fent un gran treball per frenar els contagis, però cal extremar les precaucions i fer un esforç extra”. Quant a la situació en la Residència per a Persones amb Discapacitat, Rodríguez afirmava, després de parlar amb la subdirecció de l’Institut Valencià d’Atenció Socio-Sanitària, responsable de la gestió del centre, que la situació presentava una “evolució favorable”.