L’associació de càncer ANIMA presenta la programació d’activitats semestral

L’associació de Càncer d’Ontinyent ANIMA ha presentat aquest matí a la seua seu la programació d’activitats que tindrà entre els mesos de febrer i juliol. En l’acte de presentació han estat presents el seu president Lluís Muñoz, la vicepresidenta Marta Tortosa i la psicòloga del centre, Sonia Francés.

Lluís Muñoz ha destacat que amb motiu del Dia Internacional del Cànce, aquest divendres 4 de febrer, des de l’associació s’han preparat diferents iniciatives commemoratives per a “donar calor a totes les persones que estan sofrint la malaltia, així com als seus familiars, perquè sapgiguen que estem ací per a acompanyar-los en tot el procés de la malaltia”. En aquest sentit, aquesta vesprada tindrà lloc la preestrena d’un vídeo poema que han preparat des de l’associació i que es podrà veure abans de la projecció de la pel·lícula Un segundo a les 19:50 hores en el Centre Comercial El Teler. En l’audiovisual han participat diferents usuaris de l’entitat en el que reciten el poema No te rindas de Mario Benedetti. Tanmateix, l’estrena oficial tindrà lloc demà al matí a les diferents xarxes socials. Cal recordar que el divendres des d’ANIMA també es donarà una xerrada a càrrec de Sonia Francés al CRIS d’Ontinyent, el Centre de Rehabilitació i Integració Social de persones amb malaltia mental crònica.

Tallers i jornades de formació

En els pròxims mesos s’han organitzat diferents tallers per complementar els servicis que té l’entitat. Concretament, el dissabte 7 de maig tindrà lloc a l’ermita d’Agullent una jornada de teràpies complementàries per treballar tècniques de relaxació i meditació. A més, en el mateix mes també tindra lloc la tercera edició de les Jornades d’Oncologia en què diferents experts de tota Espanya oferiran xerrades per parlar sobre els avanços científics en aquesta matèria. La data i el lloc encara estan per confirmar. A més a més, també està previst que des de l’àrea de nutrició i plantes medicinals s’organitzen diferents tallers per als usuàris.

Finalment, l’associació ha recordat els servicis en els quals compta, destaquen els tres grups d’acollida per donar suport als diferents usuaris: per als mateixos malalts cada 21 dies, per a dones amb càncer de mama, també cada 21 dies i, finalment per als familiars que es reuniran una vegada al mes. Addicionalment, també destaquen dos grups de voluntariat, un general per a l’elaboració de treballs manuals (últim dimarts del mes a les 19:00 hores), i altre específic per acompanyaments. Finalment, recordar que l’associació també compta amb serveis d’atenció psicològica i assessorament jurídic, així com classes de pilates i grups de meditació.