L’atur de transport obliga algunes empreses tèxtils a parar part de la seua producció

Magatzem de Textils Mora replet de caixes de mantes que no han pogut sortir.

La vaga de transportistes iniciada fa un parell de setmanes continua tensant la cadena de subministraments de diversos sectors, al de l’alimentació se suma ara el del sector tèxtil, amb molta presència en la Vall d’Albaida. Algunes empreses han hagut de començar a parar part de les seccions de producció, bé per la falta de matèries primàries o bé per la falta d’espai per a emmagatzemar els seus productes.

Aquest últim cas és el de Tèxtils Mora, empresa tradicional d’Ontinyent en la fabricació de mantes, que es veia aquest dilluns obligada a parar la secció de confecció, a la qual hui dijous ja s’ha sumat la d’expedició i la d’acabats. “Tenim saturats els magatzems, ens falten paletes buides. Estem parant algunes seccions de la fàbrica des del dilluns. No estem aconseguint que arribe el transport al port de València per a enviar la mercaderia a tercers països”, expliquen des del departament de personal.

Això s’ha traduït també en una trenta persones que han hagut de tornar a les seues casa davant la impossibilitat de continuar fabricant mantes. “El que estem fent ara és una borsa d’hores acumulades en els treballadors per a recuperar-les més tard, quan s’oxigene un poc la situació”, detallen des de l’empresa.

Pujada del preu de l’energia

La pujada del preu de l’energia que anem arrossegant en els últims mesos ja va obligar moltes empreses a actualitzar les tarifes de costos per a fer front a la situació. “El desembre vam actualitzar els costos dels nostres productes, havíem venut ja les noves tarifes. Ara tenim que veure si amb aquesta pujada de preus s’absorbeix el de l’energia. El problema principal és des que calcularem al desembre els nous preus han continuat incrementant-se els de l’energia degut a la guerra de Ucraïna“. “Necessitem que els gobernants prenguen les mesures pal·liatives necessàries per a controlar els costos el més ràpid possible i que tornen als seus valors habituals”.

De moment en Textils Mora, continuen actius gràcies al funcionament d’altres seccions. “En teixiduria podem continuar treballant, tenim proveïment de matèria primera i un magatzem mig buit on fabriquem rotllos de cru de teixit blanc”, compten. Al que segueixen: “En el tema d’acabats estàvem fent feina fins que se’ns han acabat els palets“.

Ara esperen que la situació millore a partir de la setmana que ve per a poder enviar els primers articles. El Govern tornarà a reunir-se aquest dijous amb els transportistes. El Ministeri de Transports ha decidit avançar un dia la trobada prevista per al divendres després de sumar-se més associacions als aturs del sector, que porten produint-se deu dies.