Les altes temperatures fan perillar la campanya d’hivern dels comerços

En els quasi dos mesos que van de tardor meteorològica, la tenaç persistència de les altes temperatures a Espanya està sorprenent els experts, i això que els pronòstics ja apuntaven que aquesta estació seriosa més càlida de l’habitual. L’estiu s’allarga cada vegada més, i amb això els hàbits del consumidor que es veuen clarament influenciats per unes temperatures que no són pròpies de l’època.

A Ontinyent, ja són diversos comerços el que apunten que, si aquesta dinàmica continua igual en les pròximes setmanes, la campanya d’hivern es podria veure llastrada. “Jo sempre dic que hi ha un sector que són els agricultors que depenen molt del temps i els condiciona i després estem nosaltres”, conta a aquest periòdic María José Alhambra, propietària de Mayoral, botiga de moda infantil i juvenil.”Les vendes estan molt parades perquè clar: Qui es compra ara un batí o un pijama d’hivern?”, llança a l’aire, Susi Cambra de Susi Lenceria.

D’altra banda, Encarna Galbis, gerent de Tabata, botiga de moda, assenyala que les vendes que ara s’estan movent són principalment “capritxos”. A més, amb un context cada vegada més pervers, amb cicles meteorològics cada vegada més dispars, alguns comerços posen el focus en les rebaixes i el Black Friday: temen que la demora per adquirir els articles d’hivern acabe derivant en què el client només compre en els períodes de reducció de preus.”Nosaltres al final venem la campanya pràcticament en rebaixes”, apunta Susi. “Amb aquesta calor i amb el poc temps que queda per al Black Friday la gent s’espera a comprar, al final s’ajunten moltes coses que no li convenen al comerç”, defensa Encarna Galbis.

Per a aquest cap de setmana, segons l’Agència Estatal de Maternologia, s’esperen màximes de 25 graus i mínimes de 13. Una tardor inusual, que deixa arrere un dels estius més llargs des que hi ha registres.