Les mascaretes deixen de ser obligatòries en farmàcies i centres de salut

El Consell de Ministres ha aprovat hui dimarts el Reial Decret que elimina l’obligatorietat de les mascaretes en tots els espais on es va imposar. El Reial Decret entrarà en vigor amb la seua publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), és a dir, serà a partir de demà dimecres 5 de juliol o despús-demà dijous 6 de juliol.

La mascareta ha estat una de les mesures de prevenció primordials durant la pandèmia, evitant un gran nombre de contagis. Per això, el Govern va anar modificant-ne el seu ús en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques, desapareixent primer dels espais a l’aire lliure, més tard de bars i restaurants i després dels mitjans de transport públics. Ara, amb aquesta mesura, les mascaretes deixaran de ser obligatòries als centres sanitaris, les residències i les farmàcies.

Tot i això, encara continuaran sent obligatòries en aquells llocs on ja ho eren abans de la pandèmia: en zones hospitalàries on hi haja pacients crítics o immunodeprimits, quiròfans i Unitats de Cures Intensives (UCI).