Les raons per les quals Generalitat no confina Ontinyent

Encara que la rumorologia aquestes últimes setmanes ha estat molt intensa i les informacions un tant contradictòries, ahir mateix des de diferents deàrtaments de la Conselleria de Sanitat es donaven les claus per a no confinar perimetralment la ciutat d’Ontinyent, a diferència del que ha passat en altres llocs com l’ârea urbana que formen Elda i Petrer. No sols cal atendre a la incidència acumulada sino també a altres factors.

PRIMER. ES MANTÉ LA TRAÇABILITAT. Això qué significa? Doncs que, a Ontinyent, encara és possible seguir el rastre dels contagis i de les persones que han estat en contacte amb els casos positius, la qual cosa permet un rastreig i una citació per a realitzar més proves PCR. Amb tot, eixa traçabilitat ha baixat del 80 al 75%.

SEGON. NO SOM UN POL D’ATRACCIÓ. Eixa potser és la gran diferència respecte a Elda-Petrrer que sí que actuen com a ciutats referents des del punt de vista comercial i administratiu per tota la seua comarca. Això provoca molt més trànsit de persones que arriben des de fora de les ciutats.

TERCER. NIVELLS SOSTENIBLES D’HOSPITALITZACIÓ. També està notant-se un increment progressiu tant de les hospitalitzacions com de les entrades a la UCI de l’Hospital de Xàtiva, però la situació encara es qualifica com a sostenible perquè, a més, el nostre departament disposa de dos centres, l’Hospital de Xàtiva, on van els casos amb COVID i el d’Ontinyent per a la resta de malalts.

QUART. LES RESTRICCIONS COMENCEN A DONAR FRUIT. En aquest sentit cal remarcar que les estadístiques del panell que publica Conselleria van un poc endarrerides respecte a les informacions de les quals disposa Salut Pública. Els registres de Salut Pública estan més actualitzats i mostren que la incidència acumulada va arribar al seu zènit la setmana passada amb 993 casos per 100.000 habitants però ja hauria baixat en aquesta setmana a 711 casos per 100.000 habitants. Una devadallada molt important que cal associar a totes les mesures que s’han pres tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament pel que respecta a restringir la mobilitat i amb el tancament d’espais públics, així com la cancel·lació d’actes i esdeveniments.