fbpx

Les reserves per banyar-se al Pou Clar es mantenen amb cita prèvia

Fa ja algun temps el Pou Clar era una joia amagada. El xicotet secret dels habitants de la Vall d’Albaida. L’arribada de les xarxes socials i el fenomen dels bloguers i influencers de viatges va donar a conéixer a través d’internet aquest paradís d’aigües cristal·lines. La massificació va arribar a ser tal que els estius es van convertir en un autèntic malson per a molts dels veïns de la zona. I això que el Pou Clar encara no havia estat l’escenari d’un anunci d’una coneguda marca de cervesa, que l’ha portat a les pantalles de tot el país. La solució a aquesta massificació va arribar el passat estiu. L’Ajuntament d’Ontinyent anunciava que restringiria l’accés al paratge municipal a través d’un sistema de reserves gestionat per una pàgina web. La decisió anava motivada també per la situació sanitària d’aquest moment.Ha arribat l’estiu de 2022. La pandèmia sembla gairebé deixada enrere, però l’accés limitat al Pou Clar torna.

NOVETATS

De la mateixa manera que l’estiu anterior, la restricció d’accés es produirà de l’1 de juliol al 31 d’agost, període en el qual es rep més públic. En aquesta ocasió les reserves no es faran a través d’una pàgina web, sinó d’una app. “Això facilitarà que la gent puga reservar el mateix dia i que fins i tot puga cancel·lar aquesta reserva si finalment no pot acudir. Alguna cosa que l’any passat no es podia fer”, explica Sayo Gandia, regidora de Medi Ambient. A més, segons han contat a aquest periòdic, el passat estiu hi havia tres reserves diferents: matí, vesprada o dia complet.

Ara totes les reserves seran per a tot el dia. “L’aforament diari serà el mateix, 450 places diàries. De moment provarem de deixar-ho així”, confirma Gandia. Un altre dels canvis serà el punt de vigilància, que passa d’estar en el Pou dels Cavalls a l’inici de la Senda de l’Alba. Cal recordar que aquesta senda serà l’únic camí obert per a accedir a la zona de bany.

La vigilància per a l’entrada al paratge estarà fins a les 17.30 hores. “El fàrem igual que l’estiu passat. Entenem que la gent que va a partir d’aquesta hora són veïns i veïnes d’Ontinyent, i que ja no hi ha un problema de saturació”, aclareix la regidora responsable.

SERVEI DE BUS

Els pàrquings continuaran tancats també durant juliol i agost. Un d’ells, el més gran, està definitivament tancat, durant tot l’any, per decisió de la Generalitat Valenciana, en suposar un perill i no ser viable incorporar un pas de zebra que facilite l’encreuament cap al Pou Clar. L’altre estacionament estarà destinat únicament per als vehicles del personal de vigilància i de conservació del paratge.

Però des de l’ajuntament recorden que hi ha un servei de bus, que es potenciarà i millorarà enguany i que recorrerà el trajecte entre el poliesportiu i el Pou Clar. A pesar que totes aquestes accions es posaran en marxa a partir de l’1 de juliol. Des d’aquesta mateixa setmana ja ha començat la vigilància en el paratge, amb la condició de garantir un bon ús d’aquest per part dels visitants.