L’ontinyentina que ha passat de “Fama, ¡a bailar!” a preparar el seu propi Showdance

Només amb 15 anys, l’ontinyentina Soraya Semper va emprendre els seus estudis d’art, dansa i interpretació a València. Donades les seues habilitats, no va tardar a ser una de les concursants de la primera edició de “Fama, a ballar!”, el Talent Show de Sergio Alcover. El seu ampli bagatge en el món de la dansa també inclou la seua participació en altres concursos televisius com és el cas de Top Dance 2016, del qual van ser jutges Mónica Cruz, David Bustamante i Mónica Cruz.

No obstant això, anys arrere va tindre el seu primer contacte amb el conegut com a Showdance, una modalitat que mescla quatre disciplines: líric, contemporani, dansa acrobàtica i jazz. En aquesta, a més de la dansa, també es puntua el vestuari i la interpretació d’una història.

En 2011, Soraya va guanyar el Showdance nacional a Gibraltar. Així, va arribar a ser campiona en modalitat solista en l’àmbit nacional cinc vegades consecutives. Seguidament, va agafar les maletes per a representar Espanya a Alemanya, on va quedar en la posició número 30 a escala mundial.

Després de l’aturada pandèmica, ha représ el seu contacte amb el Showdance trepitjant més fort que mai. Aquesta vegada com a coreògrafa, ja que “el passat mes de juny vaig ser convidada com a jutgessa per al Showdance 2022, el qual es va celebrar a Gandia. A més, vaig presentar als meus alumnes d’exhibició al mateix amb coreografies pròpies”, comenta la ballarina. Va ser a aquest moment quan els joves demandaren tornar el pròxim any. Tal com afirma Soraya, “la pandèmia ha fomentat que la dansa siga una teràpia més per a tots els que la practiquem, per tant, he vist aquesta com una oportunitat per a potenciar-la al meu poble”.

És per això que la coreògrafa professional ha obert les inscripcions per a aquells majors de 15 anys que vulguen formar-se a partir del pròxim curs 2022-2023. Així, la ballarina impartirà classes de preparació per al Showdance nacional 2023. Fins al moment, compta amb un grup de producció, un grup d’adults, un duo, un solista adult i un solista infantil. A més, la ballarina també participarà en l’exhibició. Tanmateix, continua buscant joves disposats a donar-ho tot en les pròximes competicions per a completar els grups actuals. Per a més informació sobre grups, horaris i inscripcions cal revisar les seues xarxes socials.