fbpx

Ontinyent ha estat la primera ciutat a rebre la Fira Artesanal de les Festes de Moros i Cristians

Com bé és clar, un dels sectors més afectats per la Covid-19 ha estat el sector de les festes dels Moros i Cristians, d’entre altres festivitats, les quals van viure com se suspenien els actes de 2020 i 2021. D’aquesta manera, molts dels treballadors que formen part d’aquest sector no van poder treballar fins al moment en el qual la població va començar a recuperar la normalitat progressivament.

Per la seua part, l’Associació d’Artesans i Professionals de Moros i Cristians de València és l’encarregada de preparar les jornades de la Fira Artesanal de les Festes de Moros i Cristians. Degut als dos anys d’aturament causats per la pandèmia, l’Associació ha comptat amb les ajudes de la Diputació, qui ha demanat que la primera ciutat a rebre la Fira fora Ontinyent.

Es tracta d’una exposició itinerant que passarà per diferents ciutats fins al mes d’octubre, on la seu serà Cullera. En aquestes diferents convocatòries, es poden veure importants artesans i professionals relacionats amb la Festa dels Moros i Cristians, els quals exposen les seues millors propostes per a les pròximes festes.

Així, Ontinyent ha comptat amb dotze estands, sis dels quals han estat d’indumentària festera, tres de carrosses, dos d’animals i altra de decoració. Aquesta última inclou, a més, elements necessaris per a completar les danses que completen el dia de l’entrada.

A més, les jornades continuen aquesta vesprada amb l’itinerari que es mostra al cartell de la Fira: a les 18:30 hores hi haurà una cercavila de les comarques acompanyada de balls, música, folklore i festes valencianes. Tot açò passarà per la plaça de la Concepció, plaça Sant Domingo, plaça Major i plaça de la Coronació. Les 23:00 hores continuaran amb una animació musical de carrer des de la Plaça Mestre Ferrero i, per últim, a les 23:30 tindrà lloc el Blaumu en concert a l’exterior de la Sala Gomis.