Versionen a la música d’artistes internacionals com David Guetta, Dua Lipa i Daft Punk, però ho fan d’una forma molt especial: amb un saxo i la percussió que acompanyen els temes. Un nou format que pretén experimentar amb la música electrònica acostant a l’oient uns sons nous i propis que a partir d’ara caracteritzaran a Magma System. Així s’han fet cridar. Es tracta del duet que han format Borja Beneyto i Xali Soler. Dos músics d’Ontinyent, que amb aquest nou format de música electrònica ens acosten a aquelles sessions d’electronic sax, a l’estil d’Anastasia McQueen, tan característiques en els locals eivissencs de Pacha, Nikki Beach, Blue Marlin, Privilege o Lio, però amb segell propi.
“De moment, no ens plantegem fer cançons pròpies, estem agafant temes coneguts, fem una versió en un format que simplement és saxo i percussió, on el saxo agafa el paper més important. M’encarregue de fer tot el que són veus i lletres, és a dir, el saxo fa la melodia principal de la cançó i després Xali s’encarrega de fer tota la base de percussió amb sons totalment electrònics”, explica Borja Beneyto, saxofonista del duet. Els sons que s’alteren en directe gràcies a una tableta i unes targetes de so, que el mateix Borja va manipulant al moment, permet generar uns sons totalment nous. “Jo estic tocant i en la tablet tinc diferents controladors, aleshores vaig elegint els efectes segons el tema: ‘ara li fique un eco, després que tinga més reverb, ara més aguts, més greus, o li afegisc un lupper, vaig jugant en ells’, detalla.
“Nosaltres duem ja disparades les harmonies, així com alguns sons com el baix i alguna guitarra que puga eixir, i després ja clavem tota la base de percussió que fa Xali”. Al que segueix: “Bàsicament, podríem resumir-ho com si anares a una discoteca i veus a un dj. que està punxant sobre un tema i ix un violí o un saxo a tocar per damunt i a improvisar”, especifica Beneyto.
El seu primer concert va ser al Music Art, el festival de música i arts al carrer que es va celebrar el passat dissabte 30 d’abril, organitzat pel 25 aniversari d’Ad Libitum. “Al primer concert teníem el repertori acotat i sols podíem tocar 40 min, aleshores féiem un descans al mig posant música per poder allargar-lo. La idea és crear quatre passes de 20 minuts seguida de diferents temes i entre aquests posar nosaltres directament música”, conclou Borja. Un format nou, que encara continua sembrant-se, però que prompte podrem veure damunt dels escenaris.